La nova novel·la de Gemma Pasqual va començar a fer el seu camí en el mateix moment en què tot es va aturar. És com si la distopia es fes realitat i aquella societat imaginada esdevingués el més normal. Like. Blau va arribar a les llibreries, i els seus lectors i lectores (molts d’ells fans de les històries de la Xènia, amb moltíssimes edicions) van començar a recomanar aquesta novel·la d’un gènere que cada cop és menys de ciència-ficció.

Amb el pas dels mesos, el llibre ha arribat als mitjans, a les biblioteques, a les xarxes socials i s’està convertint en un fenomen alimentat pel boca-orella. En la secció «L’ofici d’educar», dins del programa estrella de Catalunya Ràdio dels caps de setmana, El suplement, va parlar Jaume Centelles, que va connectar la novel·la amb una cançó molt coneguda dels últims anys. Podeu escoltar-ho aquí mateix.

Rosana Andreu, de la Biblioteca Josep Salceda i Castells de Cambrils, també va escollir l’última novel·la de Gemma Pasqual com a recomanació per als seus habituals visitants. L’ha devorat i, com diu en el vídeo, ha quedat amb les ganes de continuar llegint, per la qual cosa anima l’autora a enllestir la segona part.

Des de la campanya «Llegim», engegada per la Generalitat Valenciana, juntament amb la Fundació Full i la Fundació Bromera, també s’ha escollit LIke. Blau per als lectors de més de 12 anys, com podeu veure en aquest enllaç.

L’aventura de Kas en un món distòpic on ha desaparegut la natura va guanyant adeptes.