Un any més, ja està en marxa la campanya «Fas 6 anys. Tria un llibre», que permet que tots els infants que durant aquest 2020 han fet o faran sis anys rebin a casa una targeta que poden bescanviar a la llibreria que vulguin pel llibre infantil que els agradi més, per un import de fins a 13 €.

Els objectius d’aquesta campanya són que els nens i les nenes descobreixin les llibreries amb un adult, i que aprenguin a donar valor al llibre. Aquesta acció de foment de la lectura està inclosa dins del Pla de lectura 2020 i és una acció conjunta del Departament de Cultura i el Gremi de Llibreters de Catalunya, amb la col·laboració dels departaments d’Ensenyament, de la Vicepresidència, d’Economia i d’Hisenda, d’Acció Exterior, de Relacions Institucionals i de Transparència, i la participació del Gremi d’Editors de Catalunya, l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), IDESCAT, RENFE i l’ONCE.

Aquest any 2020 són 76.006 els nens i nenes que es poden acollir a aquesta iniciativa, en la qual participen 357 llibreries de tot el territori. En aquest enllaç es poden veure quines són les llibreries que formen part de la campanya, la qual torna de nou entre el 15 d’octubre i el 30 de novembre, i s’hi poden consultar també les condicions d’aquesta iniciativa.

A Editorial Barcanova tenim un munt de propostes per oferir a tots aquests petits i petites que comencen a gaudir del plaer de llegir. I per això volem mostrar una selecció de llibres que segur que agradaran també als més grans, perquè afavoreixen moltes estones de gaudi al voltant de les pàgines d’un llibre.

El follet Oriol ja és un clàssic d’aquesta campanya, amb la seva doble tipologia textual, en la qual es basa la lectura acompanyada. L’adult pot fer una lectura del text més llarg a l’infant i també l’infant es pot «llançar» a fer la lectura d’una frase escrita amb lletra de pal (que resumeix cada il·lustració). Ja són 22 les aventures del follet Oriol que estan a l’abast de tothom.

Per als fans de les vinyetes, Barcanova presenta la col·lecció «Còmic», amb noms tan coneguts com Albert Monteys i El Hematocrítico, responsables dels dibuixos i el guió, respectivament, de «Les llegendes del pati». Greg Pizzoli és l’autor d’una novetat còmica que agradarà molt als més petits: Baloney i els seus amics.

La Telma és un unicorn força peculiar que s’ha instal·lat a casa nostra per viure unes aventures que no deixen de guanyar adeptes. Els dibuixos del genial Aaron Blabey fan que cada doble pàgina sigui un esclat d’imaginació i de bon humor. També tenim poesia, de la mà de Ramon Besora i el seu Laberint roig, un poemari carregat de música i il·lustrat per Àfrica Fanlo, en un format molt adient per compartir uns versos just abans d’anar a dormir, acaronats per les rimes i el ritme.

Una última proposta, que en realitat són quatre, arriba amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i la col·lecció «Missió Planeta». Amb dibuixos de Lucía Serrano, aquests llibres, carregats de bons propòsits, són un bon suport per començar una biblioteca, aprofitant aquesta iniciativa que convida a descobrir bons llibres per no parar mai de llegir.