Amb la tornada a les aules, tornen les novel·les més llegides dels últims anys. Són històries que han acompanyat milers d’estudiants i que, fins i tot, ja han estat llegides pels seus pares.

Es tracta d’obres de grans noms de la literatura catalana, com ara Maria Mercè Roca, Pilar Garriga, Gemma Pasqual o Jordi Sierra i Fabra, les quals es troben en el catàleg d’Editorial Barcanova i que, quan arriba el mes de setembre, tornen amb força a les llibreries i a les biblioteques.

És el moment de descobrir unes trames que ens acompanyaran durant tota la vida lectora i que ens ajudaran a recordar, com si fos ahir, aquell moment en què va començar el viatge. Us convidem, doncs, a llegir un fragment d’aquestes novel·les per a les quals sembla que no passi el temps.

Xènia, tens un WhatsApp

Un dels gran èxits de l’ultima década, amb És un dels grans èxits de l’última dècada, amb més de 60.000 exemplars venuts, corresponent a la trilogia de Gemma Pasqual; l’obra està protagonitzada per la Xènia, una noia que tota l’estona està pendent del mòbil. Així va començar tot.

Com un miratge

Novel·la de Maria Mercè Roca que ja han llegit dues generacions. L’obra, il·lustrada per Gisela Bombilà, ha estat editada novament. Es tracta d’una història ambientada en un poble del Pirineu on els protagonistes passen unes vacances d’estiu que els faran canviar les seves vides. La novel·la, de la qual ja es compleixen més de trenta anys d’existència, continua seduint els lectors i lectores d’avui. Mireu aquí les primeres pàgines de l’edició conmemorativa.

L’4SS4SS1N4T D3L PROF3SSOR D3 M4T3M4T1QU3S

Es tracta d’una altra història incombustible, escrita per Jordi Sierra i Fabra, un dels autors preferits dels estudiants. Fa més de quinze anys que aquest escriptor va començar a redactar aquesta saga de novel·les, en les quals els instituts esdevenen l’escenari d’unes trames plenes d’enigmes.

Comeneu a llegír aquí.

Un estiu a Borneo

Un altre clàssic del catàleg de Barcanova; aquest novel·la de Pilar Garriga fa més d’una dècada que continua seduint els lectors dels instituts, els quals veuen com en Martí experimenta una sèrie de canvis en els quals els joves es poden veure reflectits. L’obra està basada en una història real, com en les pel·lícules.

La novel·la comença així.