És per tots conegut que la Diada de Sant Jordi és un dia molt especial al nostre país. Cada 23 d’abril les editorials i llibreries fem un gran esforç per omplir els carrers de llibres, flors i cultura. És un dia alegre i bonic, un regal que els amants de la lectura no deixem escapar.

Aquest any, però, els aconteixements viscuts a tot el món ens han obligat a repensar el Dia del Llibre. El celebrarem en breus, el 23 de juliol, amb les ganes de sempre però acompanyats de les necessàries mesures de seguretat i higiene. I per celebrar-lo com cal us portem una petita llista de recomanacions. Llibres per a totes les edats i gustos, novetats fresquetes de novel·la, poesía contes i còmic que no podeu deixar escapar!

Llegendes del pati (volum 1 i 2)

De la ment de l’Hematocrítico i de la mà d’Albert Monteys sorgeix una nova saga il·lustrada que ens portarà a descobrir les mil aventures que poden succeir a l’hora del pati en una escola qualsevol.

A “La mitja hora dels herois” en Robert, un nen que té l’habilitat per fer uns xuts a una velocitat increïble, veurà com un càstig es transforma en aventura quan li proposen formar part d’un grup de nens tan especials com ell. La increïble i secreta iniciativa: la mitja hora dels herois.

A “Campions del món” els components de Llegendes del pati passen una estona entretinguda jugant a fet i amagar. No s’esperaven que un desconegut interrompés la seva diversió assegurant que és el campió del món d’aquest joc.

El follet Oriol i l’illa de plàstic

Una nova aventura del follet Oriol! En un moment en que la ecología és més important que mai, el follet Oriol i els seus amics reben una notícia molt preocupant: l’illa llunyana de Tomuku, on viuen els buscadors de perles, està envoltada de deixalles de plàstic. La brutícia del mar no permet bussejar als tomukis, posa en perill la supervivència de les tortugues i deixa atrapats els peixos en el fons marí. La vida dels habitants de l’illa i la de les espècies animals que hi viuen està en perill. Per això demanen ajuda. Els envasos, les ampolles i les bosses de plàstic que no es reciclen, van a parar al mar, de manera que poden posar fi a la vida del planeta! Sense dubtar-ho ni un moment, el follet Oriol, l’Anxoveta i la Nora emprenen un arriscat viatge per ajudar els tomukis.

El Nan i la nena que volia ser el drac

El Nan casteller torna amb una història amb missatge ideal pel Sant Jordi.

A la Martina i al Guillem els encanta jugar als contes. Primer de tot trien un conte, el llegeixen i, després, busquen dins del bagul una disfressa… i comencen a fer veure que són els protagonistes de les històries. Però, de tant en tant, no es posen d’acord… Un dia que estaven enfadats perquè tots dos volien la mateixa peça de roba, l’àvia va pujar a les golfes amb un llibre entre les mans: La llegenda de Sant Jordi! -Jo seré el cavaller!-va dir el Guillem, mentre agafava una espasa de fusta-. I tu la princesa!-Per què he de ser jo la princesa? -va preguntar la Martina-. Vull ser el drac! Aconseguiran posar-se d’acord per jugar al conte?

Laberint roig

El nou llibre de Ramon Besora, “Laberint roig” és un aconteixement.

L’autor ha fet una llarga caminada fins a arribar a aquest poemari lluminós i tendre, que és el resultat d’una llarga relació d’amor amb les paraules i el joc poètic que se’n deriva. Laberint roig és un conjunt de poemes exquisits que concentren, en un mínim molt ben triat de paraules i versos, la vida i els seus múltiples matisos: els sons, els perfums, els colors de les estacions, el joc amb les paraules, les onomatopeies, la bona utilització de les metàfores, la venturosa gràcia de l’art.

Paraules precioses acompanyades de l’art excepcional de l’Àfrica Fanlo.

Like. Blau

Hi ha autores que no necessiten presentació. La Gemma Pascual n’és una d’elles. Després de triomfar amb la sèrie de llibres protagonitzats per la Xènia, l’escriptora gira la vista cap al futur amb el primer volum d’una nova trilogia de ciència-ficció pensada pel públic juvenil.

En un món distòpic on la natura ha desaparegut, tot és artificial.Per aconseguir likes, has de ser un bon ciutadà, complir totes les regles i suggeriments i, esdevenir popular i simpàtic en una societat en què mana l’estètica, que només permet l’ús de només dos colors: el blanc i el blau. No hi ha llibres, no hi ha música, ningú no es qüestiona res, la paraula mort no existeix en el vocabulari. Ningú no es mira als ulls, tothom interactua mitjançant les pantalles.

I fins aquí una tria de llibres amb els quals no us podeu equivocar! Busqueu-los a les vostres llibreries de referència i gaudiu del Dia del Llibre amb totes les mesures de seguretat que convinguin!