Avui, 21 de juny, es celebra com cada any l’anomenada “Festa de la Música”! Aprofitant el solstici d’estiu, cada any des de 1985 (que va ser Any Europeu de la Música) la Unió Europea celebra aquesta diada destinada a visibilitzar i promocionar l’intercanvi cultural entre els pobles a través de la seva música.

En aquesta data es convida als músics a sortir al carrer i omplir de melodies tots els racons, amb centenars de concerts gratuïts! Però donat que estem davant d’un any excepcional, potser no és mala idea que sigui la música la que entra a les nostres llars! Per això us hem preparat una selecció de títols inspirada en aquest feliç dia.

Llibres per a totes les edats amb un denominador comú: la música n’és la inspiració principal!

Per als petits de la casa tenim les adaptacions de dues cançons populars. “L’elefant amb bicicleta”, una cançó de bressol plena d’alegria per estimular els més petits, il·lustrada per la Sandra Aguilar; i “El gegant del Pi”, clàssic atemporal il·lustrat per Montse Tobella que us convida a ballar amb tots els gegants!

I si tot i ser dins de casa teniu moltes ganes de veure el cel, tenim el llibre ideal per a vosaltres: “Al cel cabretes…”, amb il·lustracions de Mercè Galí. Com segur que sabeu, el cel és un escenari ple de sorpreses! La poetessa Lola Cases i el meteoròleg Alfred Rodríguez Picó ens fan descobrir que la meteorologia és plena de curiositats, de poesia i de música.

A més a més, hem preparat una playlist especial per acompanyar la lectura del llibre! Música clàssica que us acompanyarà al vostre viatge per l’atmosfera, tot descobrint com sona una tempesta musical!

I dels sons de la natura saltem als sons dels animals… però no com un se’ls espera!

La Txus Fernández i Montolí i la Montse Español són les creadores de l’ “Osvald, l’elefant musical”. L’Osvald és un petit elefant que vol dedicar-se a la música, i per això decideix anar a la Gran Ciutat i matricular-se al Conservatori. Però aviat s’adona que no és apte per tocar el piano, ni la flauta tavessera, ni el timbal, ni el bongo…, i ni tan sols el tambor! El primer dia al Conservatori resulta un desastre. Tanmateix, quan està a punt de marxar, descobreix que no és tan maldestre com pensa.

Però l’aventura no s’atura aqui! A “L’Osvald i l’Elefantcello” retrobarem el jove elefant com a estudiant del darrer curs de direcció al conservatori. Capficat per no poder tocar cap instrument, l’Osvald emprendrà un viatge al País del Nord amb el nan Pol. Allà hi viu en Kurt Perskla, un gran amic d’en Pol, que intentarà fer realitat el somni de l’Osvald.

Pels més grans, una proposta ideal per a detectius amateurs:  “L’assassinat del professor de música”,  de Jordi Sierra i Fabra, amb il·lustracions de Fernando Martínez. Quan el professor de música Gustau Vallbona desapareix, els seus alumnes hauran de posar en pràctica els seus coneixements de solfeig i d’història de la música per resoldres les pistes d’un joc macabre per evitar el desastre.

BOLA EXTRA:

Hi ha llibres sobre música i hi ha llibres amb música. “Xènia, tens un WhatsApp”, de la Gemma Pasqual, és dels segons. I ho és perquè, com a la vida real, la seva protagonista viu envoltada per la música que sona pels seus auriculars. La Xènia és una adolescent aprenent a gestionar les seves emocions, i la música és, precisament, una gran font d’emocions en aquesta etapa de la vida.

Per això des de Barcanova hem creat una playlist de cançons amb tots aquells temes que escoltaria la Xènia al seu Spotify. Gaudiu-les i deixeu-vos emportar per la emoció que la música crea!