Aquest any el cavaller i el drac es veuran les cares amb banyador… O no. El virus que ens ha forçat a quedar-nos a casa ha afectat també el dia del llibre i la rosa; ara bé, tots esperem que arribarà un dia en què podrem tornar als carrers, visitar les llibreries i continuar llegint.

Tot i això, no volem oblidar que hi va haver un dia que a la vila de Montblanc, on hi havia un drac que tenia atemorits els seus habitants, hi va arribar un cavaller que li va fer front i van lluitar i… Aquesta història eterna continua protagonitzant molts libres com aquest que us volem presentar.

El rebost de Sant Jordi

Una manera diferent i divertida d’acostar els més petits a la diada de Sant Jordi mitjançant un rodolí, un embarbussament, un refrany, un poema, un cal·ligrama, un haiku, una endevinalla, una tanka, una tirallonga i un acròstic.
Com ja és costum en tots el títols de la col·lecció ´El Bosc de Colors’, i per tal d’afavorir la lectura autònoma dels petits lectors, cada doble pàgina presenta el text de manera breu i escrit amb dues modalitats de lletra: de pal i lligada.

En aquest enllaç podeu veure les il·lustracions de l’Anna Mongay, que acompanyen els textos de l’Ester Baldó, la Rosa Gil i la Maria Soliva.

El cavaller Sant Jordi

A en Pere Martí li agraden molt els rodolins i els ha fet servir per preparar aquesta versió de la llegenda. Les il·lustracions de Lluís Masachs ajuden a descobrir-ne nous detalls i, fins i tot, nous personatges.

Cal que els petits lectors parin atenció en el llibre, ja que, quan el tindran a les mans, fins i tot podran conèixer com són les escates del drac i quina textura tenen.

De moment, aquí podeu fer un tast d’aquest conte tan original per a nens i nenes que tot just comencen a llegir.

Sant Jordi

A partir d’elements de l’imaginari popular al voltant de Sant Jordi, i de recursos com ara  frases fetes, cançons de la tradició oral, poemes…, l’Ignasi Valios i Buñuel ha elaborat un text poètic, adreçat als lectors més petits, que presenta una característica molt especial: es pot llegir a les fosques.

Tan sols cal exposar aquest llibre a un focus de llum i després quedar-se a les fosques, per descobrir com cada una de les pàgines s’il·luminarà de manera misteriosa i sorprenent.

Sant Jordi i el drac

Un cavaller, un drac i una princesa: vet aquí la llegenda de sant Jordi! Conte clàssic explicat per la Núria Pradas i il·lustrat esplèndidament per la Marta Montañá, amb frases curtes, plenes de tendresa i humor. Amb aquesta obra, els infants podran començar a conèixer aquesta llegenda.

La col·lecció ´El Petit Univers’, a la qual pertany aquest llibre, està adreçada a nous lectors. Es tracta d’una obra fonamental per tenir en qualsevol biblioteca, a casa i a l’escola.