Ja som a la primavera, tot i que no la podem tastar. Podem mirar per la finestra, podem imaginar-la, podem fer plans per a quan arribi el moment de tornar als carrers… i podem viure la primavera gràcies als llibres.

A Barcanova disposem de diversos títols per a totes les edats en què la primavera és la protagonista i en què podem trobar tot tipus d’informacions relacionades amb aquesta estació.

Per als més petits, en la col·lecció ´ El Petit Universª, la Cinta Arasa ens convida a gaudir de l’encant de llum i color d’aquesta estació. El llibre Ha arribat la primavera! ofereix unes il·lustracions molt boniques de la Mónica Carretero. En aquest vídeo en podreu fer un tastet.

Una manera ben diferent de gaudir de la primavera és jugar a buscar… i trobar l’empremta que aquesta estació deixa a la ciutat. El llibre de la primavera és un àlbum fantàstic, com tots els de la Rotraut Susanne Berner, que ens anima a divertir-nos buscant animals, vehicles, plantes, eines o joguines. S’han d’observar amb deteniment totes les escenes. Aquí en podeu veure un parell de dobles planes.

La nit de primavera és un conte de la Carlota Iglesias i l’Àngels Ribas que explica com en Julià i l’Abril han decidit descobrir el secret de l’escola amb l’ajuda de les llanternes. I és que una nit a l’any, només una, quan tota la ciutat dorm, a l’escola nens i mestres celebren la nit de primavera. Aquí podeu veure com comença tot…

Les il·lustracions són de la Lia Bertran.

Els llibres de la col·lecció ´Menja’nsª són un barreja d’informació i activitats pràctiques que ajuden a descobrir les estacions des d’un altre punt de vista. El llibre Menja’ns a la primavera, molt divertit, us acostarà a les fruites i a les verdures de primavera: les cireres, la pastanaga, el bròquil…

Amb els textos de l’Anna M. Matas i d’en Joan Antoja aprendreu com es conreen, quines són les seves propietats, quines curiositats amaguen i, sobretot, com és de sa menjar-ne! Ara bé, tot i que és molt important de fer-ho, també ho és consumir productes de proximitat i en la temporada adequada. Així us assegurareu que les fruites i les verdures són més fresques i saludables.

Enriquit amb les il·lustracions de l’Òscar Sardà, hi trobareu, a més, unes receptes ben originals perquè us ho passeu d’allò més bé cuinant, i les instruccions per fer un hort urbà. En aquest vídeo podeu veure com és aquest llibre; us n’oferim, aquí, unes quantes pàgines.