La trilogia “La llum d’Artús”, de Raimon Portell, continua sumant guardons. La revista “Serra d’Or” ha fet públics els seus premis i, en la categoria Juvenil (Creació), ha reconegut la saga de Raimon Portell, publicada per Editorial Barcanova. L’any passat, la segona novel·la de la sèrie havia estat guardonada amb el Premi Llibreter i el Premio Nacional de Literatura Infantil y Juvenil, del Ministerio de Cultura.

Entre les obres distingides destaquen les següents: Fugir era el més bell que teníem (Club Editor), de Marta Marín-Dòmine, que ha estat guardonada amb el Premi Crítica Serra d’Or 2020 de novel·la; Ictiosaure (Edicions 62), de Dolors Miquel, que ha rebut el de poesia; El país dels cecs (Proa), de Víctor García Tur, amb el de narrativa; el dietari Paisatge amb figures (Proa), d’Àlex Susanna, amb el Premi Crítica Serra d’Or de dietari; i Eugeni Oneguin, d’Arnau Barios, d’Aleksandr Puixkin (Club Editor), amb el premi de traducció.

A més a més, en l’apartat de Literatura Infantil i Juvenil, els premis Crítica Serra d’Or 2020, en la categoria Infantil, han premiat l’obra Plous o fas Sol? (Akiara Books), amb text de Mireia Vidal i il·lustració d’Anna Font, mentre que, en la categoria Juvenil (Coneixements), el premi ha estat per a Jo i el món: una història infogràfica (Zahorí Books), de Mireia Trius i Joana Casals. El jurat dels Premis, en l’apartat de Literatura infantil i juvenil, estava constituït per Mònica Baró, Pep Brocal, Joan Bustos, Teresa Mañà i Núria Ventura.

La situació excepcional a causa del coronavirus ha obligat la direcció de la revista a suspendre l’acte de lliurament dels 54ens Premis Crítica Serra d’Or 2020, que s’havia de celebrar el dia 2 d’abril a Barcelona. Publicacions de l’Abadia de Montserrat assegura que, un cop es torni a la normalitat, s’estudiarà com i quan es lliuraran els guardons. Les obres premiades corresponen a les més destacades de les publicades l’any 2019, i sense que s’hagin presentat a concurs. Els Premis Crítica Serra d’Or no tenen dotació econòmica i consisteixen essencialment en la proclamació del veredicte i en el lliurament d’una serreta d’or, de solapa, que representa la distinció que atorga la revista “Serra d’Or”.