Quedeu-vos amb aquest nom: Nico Desclot. Així s’anomena el noi d’11 anys que protagonitza la nova novel·la de Lluís Prats: Corporació d’alienígenes, SA. Aquesta esbojarrada història, amb il·lustracions d’Anna Baquero, ha guanyat el XXXVIII Premi de Narrativa Infantil i Juvenil Guillem Cifre de Colonya i té com a tema principal la confiança entre un pare i un fill.

En Nico Desclot viu amb el seu pare i la seva àvia i té una vida prou “normal”, fins que un dia el seu pare li diu que la seva feina és caçar alienígenes. Al principi, el Nico no pot donar crèdit a aquesta bestiesa, però, a poc a poc, i gràcies a les proves que el seu pare li mostra, haurà d’acabar creient-s’ho. En el fons, al Nico li agrada que el seu pare sigui un heroi caça-alienígenes i frisa per acompanyar-lo en les seves expedicions.

Però la trama es complica i una sèrie de fets difícils de pair faran dubtar en Nico fins al punt de descreure les cabòries del seu pare. No serà fins al final de la novel·la quan descobrirem la veritat: és realment el pare del Nico un caçador professional d’alienígenes?

“La novel·la és molt cinematogràfica”, comenta l’autor. “Hi trobareu referents molt familiars, com ara els Men in Black, els caçadors d’àliens que van vestits de negre, i també una pel·lícula deliciosa que es diu La vida és bella, sobre un fill que ha de confiar en un pare en unes circumstàncies tremendes.”

La novel·la va ser presentada a la llibreria Rata Corner de Palma de Mallorca l’11 de desembre, on l’editora Sara Moyano va recalcar que “és un relat molt dinàmic i visual, amb multitud de referències al cinema i al còmic. En aquesta història, el Nico, el noi protagonista, viu amb el seu pare una història que es mou entre la realitat i la fantasia, en un finíssim equilibri”.

Lluís Prats (Terrassa, 1966) és autor de novel·les que han estat traduïdes a una desena de llengües i han estat guardonades amb diversos premis. Va estudiar Història de l’Art i Arqueologia a la UAB i a la UdG, i actualment compagina la feina d’escriptor amb la de professor.

Pots llegir el primer capítol de Corporació d’Alienígenes, SA aquí.