Tens un familiar adolescent i t’agradaria regalar-li un llibre aquest Nadal? En el post d’avui et proposem cinc novel·les juvenils entre les quals trobaràs el Premio Nacional de Literatura Infantil y Juvenil 2019, el Premi Llibreter 2019, el Premi Kelvin 2019 i una obra que ha venut més de 100.000 exemplars. Es tracta de novel·les d’intrigues distòpiques, històries d’amor, llibres que et permeten triar la teva pròpia aventura i relats màgics d’ambientació steampunk. Necessites més motius per regalar literatura? Benvingut, Nadal!

Ready

(+ 12 anys)

1 llibre, 57 possibilitats.

En aquesta novel·la podràs escollir la teva pròpia aventura!

És divendres a la nit. Estàs sortint del cinema. El despertar dels zombis no és precisament la pel·lícula del segle, però resulta entretinguda. El camí de retorn a casa, no obstant això, es converteix en un malson. Cabells blancs, pell pàl·lida i ulls grocs. Algunes persones t’estan mirant de manera estranya. Pitjor encara: semblen dirigir-se cap a tu. I allà, de sobte, els seus passos s’acceleren. Has de decidir: tornar al cinema o córrer cap a casa teva. Prendràs les decisions correctes? No ho oblidis: si vols fugir, l’única sortida ets tu. Ready?

Aquí podeu llegir les primeres pàgines.


Com un miratge (edició especial)

(+14 anys)

Aquesta novel·la juvenil fa anys que captiva lectors joves i no tan joves. Es tracta d’una història d’amor que ha venut més de 100.000 exemplars i que ha estat llegida per dues generacions. Enguany, Barcanova ha llançat una edició especial amb unes il·lustracions magnífiques de Gisela Bombilà que transmeten la intensitat i l’emocionalitat del relat.

El protagonista d’aquesta història és un noi d’un poble del Pirineu que espera, com cada final de curs, l’arribada dels estiuejants. Però aquest any tot és diferent, perquè arriba la Salut, una noia que el fascina i que li farà descobrir, alhora, el desig i la traïció. Els dos protagonistes són molt diferents: mentre ell és sentimental, ella és sensual i capriciosa. Quan s’acabi l’estiu, tots dos hauran canviat.

Aquí podeu llegir les primeres pàgines.


La balada dels unicorns – PREMI KELVIN 2019

(+14 anys)

Aquesta novel·la de Ledicia Costas ha obtingut enguany el Premi Kelvin 505, que reconeix les millors obres de ciència ficció, en la categoria de millor novel·la juvenil original en castellà. L’obra, que ja havia guanyat amb anterioritat el Premi Lazarillo 2017ens trasllada a una època alternativa en què la màgia i l’steampunk conviuen en perfecta harmonia.

En La balada dels unicorns ens situem a l’Escola d’Artefactes i Oficis del Londres victorià, que acull els joves inventors més brillants. Els alumnes són capaços de crear cases motoritzades, barrets voladors i un munt de ginys. L’Àgata McLeod és una jove inventora i una de les millors alumnes, però hi ha moltes coses que desconeix de la institució i del seu passat. En aquesta novel·la, criatures mixtes conviuen amb criatures amb parts del cos mecàniques, amb persones amb tatuatges màgics… I hi ha un assassí que roba l’ànima de les seves víctimes amb un artefacte.

L’autora gallega Ledicia Costas ha rebut nombrosos reconeixements per la seva obra, entre els quals destaquen el Premi Merlín de Literatura Infantil, el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil (2015), el Premi Fervenzas literarias, el Premi Losada Diéguez (2016) i el reconeixement a la selecció White Ravens 2017.

Aquí pots llegir l’entrada sobre el Premi Kelvin 2019.

Aquí pots llegir el primer capítol de la novel·la.


10.000 petons com a mínim 

(+14 anys)

La Paula i en Cesc, els protagonistes d’aquest història d’amor adolescent, gairebé no es coneixen en persona i, després de fer-se alguns petons, han de continuar la seva relació a distància. Tenen en comú experiències vitals difícils que els han fet madurar abans del que haurien volgut i això els fa sentir a prop. La seva relació virtual s’intensifica entre cançons, pel·lícules, confessions i bromes que es comparteixen per whatsapp.

Aconseguiran, la Paula i en Cesc, el que més desitgen? o, el que és el mateix, aconseguiran fer-se el petó dels enamorats?

Una novel·la juvenil plena d’intrigues i sentiments que construeix complicitat amb els lectors mitjançant bones cançons i converses de whatsapp.

Aquí pots començar a llegir la novel·la.


Camins d’aigua

(+ 14 anys)

La novel·la Camins d’aigua ha estat guardonada amb el Premio Nacional de Literatura Infantil y Juvenil 2019 i amb el Premi Llibreter 2019. En el moment de concedir el premi, el jurat del Premio Nacional va destacar, de l’autor, la «seva capacitat per arrossegar el lector a través d’un torrent d’aventures narrades amb bon pols literari».

Camins d’aigua és el segon volum de la trilogia «La Llum d’Artús», formada també per Camins de nit i Camins d’hivern. Aquesta novel·la, que es pot llegir de manera independent perquè és autoconclusiva, comença quan la Rut, la protagonista, es troba al castell de Montsegur en un moment en què la guerra ha encès el continent. Les forces que la persegueixen són tossudes i tenen els tentacles molt llargs. Encara que la Rut sap que haurà d’enfrontar-se a nous reptes, no tot està a les seves mans. Això sí, en Marc l’Anxova, el seu guia i amic, està disposat a ajudar-la, encara que això comporti anar fins al forat més fosc de l’Imperi.

La crítica ha dit de Camins d’aigua:

“Segona entrega totalment autònoma d’una trilogia admirable, aquesta novel·la èpica d’acurada ambientació geogràfica, en què es combinen hàbilment panoràmiques historicistes i viatges iniciàtics, presenta dos mèrits rellevants: estar escrita amb una molt acurada i intel·ligent prosa narrativa que confereix al relat un ritme trepidant, i haver creat uns personatges secundaris o protagonistes que permeten al lector establir-hi uns vincles d’empatia sòlids i profunds. El complex fil argumental, que podria sintetitzar-se com la confluència de diversos adolescents fugitius en temps de guerra i opressió, es va desenvolupant sense pauses i amb una exactitud i una brillantor d’orfebreria de la qual només poden presumir els grans escriptors.”

CLIJCAT

“Bon argument. Bona prosa. Bon ritme narratiu. Bona lectura. Tot és bo en una de les poques novel·les juvenils d’autor català que excel·leixen damunt la resta. Es tracta de la segona part de la trilogia “La Llum d’Artús”, però això, més que ser un hàndicap, empeny el lector que no ha llegit la primera part a buscar-la amb deler per poder capbussar-s’hi de cap amb el mateix plaer lector que pot experimentar en aquesta narració. Bravo!”

Pep Molist, Llibres al replà

“Un llibre i una trilogia ambiciosos. I això sempre és bo per a la literatura juvenil, i per als lectors.”

Bernat Romaní, Núvol

“Si heu de retenir-ne alguna cosa, que sigui aquesta afirmació: llegiu i sobretot feu llegir aquesta/es fabulosa/es novel·la/es.”

Joan Bustos, (joanbustossobrellibres.blogspot.com)

“L’heu de descobrir vosaltres mateixos, perquè aquesta llum d’Artús bé s’ho val […]. Pel seu mèrit literari, pel fil argumental, pel ritme, per la tensió que et queda en la retina, pels escenaris, per l’aire que desprèn, per l’ofici d’escriptor que hi ha al darrere.”

Paula Jarrin, llibreria Al·lots

Aquí podeu llegir el primer capítol de la novel·la.