La Mina HB és una nena intel·ligent, divertida i fantasiosa que omple el seu quadern amb històries reals i, per què no, també amb històries inventades. En aquesta obra descobrim les grans aventures dels seus petits afers quotidians amb els amics, la família, el col·legi, els seus somnis…

Aquest llibre, o hauríem de dir “quadern que hem agafat amablement a la Mina sense que ella ho sàpiga”, ens fa testimonis d’una imaginació desbordant amb tocs d’humor i girs discursius inesperats. Ens entretindrà molt el contingut miscel·lani del quadern, que passa d’elogiar les virtuts de la superheroïna Powercat a redactar un contracte d’amistat amb la seva amiga Nora o a parlar de la trobada viscuda amb el noi que li agrada: en Jacopo Donati.

Es tracta d’una lectura d’una enorme intel·ligència literària amb deliciosos tocs d’humor, recomanada per a lectors i lectores a partir de 10 anys.

Susanna Mattiangeli (Roma, 1971) és llicenciada en Història de l’Art i l’any 2018 va guanyar el Premi Andersen a la millor escriptora de l’any. Ha treballat en teatre i ha col·laborat en l’elaboració d’animacions stop-motion. La seva vocació és compartir, amb els infants, la riquesa de la tasca creativa. Actualment fa tallers, amb els infants, sobre dibuix, treballs manuals, stop-motion i tècniques narratives en escoles, en biblioteques o en el seu estudi del Trastevere. En els darrers anys ha escrit també diversos contes infantils.

Aquest és el quadern de la Mina HB. En el quadern, la Mina hi escriu tot el que li ve de gust. Per exemple, el que li passa a l’escola, les històries que s’inventa, les seves cartes de veritat, els missatgets que passa a la seva amiga Nora i les aventures del seu còmic preferit. És un quadern gairebé secret i, generalment, el té tancat a l’armari, però un dia, qui ho sap, potser el llegirà algú…

Llegeix les primeres pàgines aquí.