Torna un any més aquesta iniciativa de la Generalitat de Catalunya per estimular els hàbits de lectura dels infants de 6 anys. La campanya té com a objectius que els nens i les nenes descobreixin, amb l’ajut d’un adult, les llibreries i que aprenguin a donar valor al llibre.

Si els vostres fills, aquest 2019, han fet o faran 6 anys, rebran a casa una targeta que els convidarà a anar a la llibreria més propera. Allà podran bescanviar la targeta pel llibre infantil que els agradi més d’un import de fins a 13 €. En cas que l’import del llibre sigui superior, la diferència haurà de ser abonada per l’adult que els acompanyi.

Els dies de vigència d’aquesta campanya van del 15 d’octubre al 30 de novembre i arribarà a 74.488 nens i nenes de Catalunya que podran anar a 328 llibreries de tot el territori.

A Barcanova tenim un cercador de llibres infantils en el qual podreu filtrar els resultats per edats, gènere, col·lecció i temàtica. A part de fer servir el cercador, també podeu deixar-vos inspirar per aquesta tria de Barcanova feta especialment per a aquest any. N’hi ha de tots colors i per a tots els gustos!

On és la llama? Busca i troba

Darrera crida per gaudir d’aquesta divertidíssima aventura! Acompanya aquestes sis encantadores llames i els seus peluts amics cactus en els seus emocionants viatges. Kendrick Llama, Lama Nyana, Nome Lama… Prendran el sol a les Bahames, presumiran en una desfilada de moda, mouran les llanes en un gran festival de música i molt més… Busca-les en cada escena, tot i que ja t’avisem: això d’amagar-se ho fan molt bé.

Fitxa tècnica (PDF)

Llegiu les primeres pàgines aquí.

Olivia Babot: experta en unicorns

L’Olívia Babot és una experta en unicorns i un personatge entranyable.

Aquesta és una història molt divertida sobre un unicorn que s’amaga de la vista d’una nena que ignora la seva presència.

Per a fanàtics dels unicorns i de la màgia! 

Fitxa tècnica (PDF)

Un arbre en un niu. Un niu en un arbre

A partir de dues vides paral·leles d’un arbre i un ocell, el conte reflexiona sobre dos punts de vista diferents amb què es viu un mateix fet, i també sobre el pas del temps, sobre l’amistat, sobre l’amor, sobre la família, sobre la força de la natura… I, finalment, sobre com la infantesa ens pot marcar per a tota la vida.

Fitxa tècnica (PDF)

Llegiu les primeres pàgines aquí.

La piràmide perduda

Encara queden piràmides amagades sota la terra del desert? Si és així, només l’explorador més intrèpid de la història –en Roc Tempesta– ho pot descobrir! Quin secret ocult trobarà a la tomba de Patufec III, el faraó més petit de l’antic Egipte? Es deu tractar d’una maledicció? D’una mòmia errant? O d’una troballa insospitada?

Fitxa tècnica (PDF)

Llegiu les primeres pàgines aquí.

El guardià dels somnis

De cop i volta els nens i les nenes han deixat de somiar. Què deu estar passant? Per contra, en Roc Tempesta, l’explorador tabalot, no para de tenir malsons. El ieti se li presenta mentre dorm i l’explorador té un ensurt de mort. En Roc investigarà qui ha robat els somnis als nens. Deu haver estat l’abominable home de les neus?

Fitxa tècnica (PDF)

Llegiu les primeres pàgines aquí.

El follet Oriol i l’aventura de la xocolata

El follet Oriol i el seu amic Pol inicien un viatge per mar per tal de reviure les intrèpides aventures d’en Quintí, el besavi de l’Oriol. Emprenen el viatge amb totes les coses necessàries, però els sorprèn una tempesta molt forta i, en lloc d’arribar al destí previst, van a parar a una illa molt especial, perquè s’hi conrea cacau, del qual s’obté la xocolata. Després de tastar-la i d’aprendre com s’elabora, els nostres amics tornen a la seva vall i poden gaudir d’aquesta menja tan saborosa.

Fitxa tècnica (PDF)

El follet Oriol i el laberint misteriós

Una de les tres pedres màgiques que protegeixen el poble de qualsevol perill ha estat robada i el follet Oriol l’ha de recuperar. Per fer-ho, haurà de superar un munt d’obstacles fins a arribar a un laberint misteriós on un druida malvat l’ha amagat. El nostre heroi, però, no estarà sol en la seva aventura: comptarà amb l’ajut de la Xènia i de la sempre fidel àguila.

Fitxa tècnica (PDF)

Abecedari Il·lustrat

Una lletra per cada doble pàgina, una paraula que comença amb aquesta lletra i un petit i divertit text literari per als petits lectors. 27 grans il·lustradors participen en aquest abecedari.

Fitxa tècnica (PDF)

Llegiu les primeres pàgines aquí

Al cel cabretes…

El cel és un escenari ple de sorpreses!

Una poetessa i un meteoròleg que estimen el cel ens fan descobrir que la meteorologia és plena de curiositats, de poesia i de música.

Voleu saber què se sent viatjant per l’atmosfera, com sona una tempesta musical o, quin és el país del món amb més tempestes elèctriques?

Fitxa tècnica (PDF)

Llegiu les primeres pàgines aquí