L’escriptor barceloní Raimon Portell ha guanyat avui el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil per la seva obra Camins d’aigua, que concedeix el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport per distingir l’obra d’un autor espanyol, escrita en qualsevol de les llengües oficials de l’Estat i publicada l’any 2018.

El jurat, que aquest any ha estat format per Juan Kruz Igerabide –el guanyador de l’any passat–, Xoán Babarro, José Manuel López, Màrius Serra, Montserrat Pena, Ernesto Rodríguez, Marina Terzi, Magdalena Suárez, Gustavo Martín Garzo i Celia Fraile, ha destacat, de l’autor, la «seva capacitat per vente structure gonflable arrossegar el lector a través d’un torrent d’aventures narrades amb bon pols literari».

Camins d’aigua, obra que ja va guanyar fa uns quants mesos el Premi Llibreter 2019, atorgat pels llibreters catalans, és una història d’aventures que barreja ficció i història en el moment que s’aixeca el feixisme a la vella Europa.

 

 

Raimon Portell va estudiar Filologia, ha exercit la docència i es dedica a l’escriptura. Ha estat col·laborador de les revistes «El mundo de los Pirineos», «Viajes National Geographic», «Descobrir Catalunya» i cap de redacció de les revistes «Infancia» i «Altaïr». És autor dels assajos Els mestres de la República, Els mestres de la República en imatges i Marta Mata, el camí de l’escola. Ha publicta també els Llibres de viatges Una cançó de Cap VerdL’ombra de Venècia i El somni del jaguar. A més ha escrit els Llibres Vull una corona! (Premi Crítica Serra d’Or 2005) i la trilogia «La llum d’Artús».