Ara que ja s’ha acabat l’estiu i els nens i nenes han començat el col·legi, passem més temps a casa i tenim moltes estones per llegir. A Barcanova, el setembre ve carregat de novetats editorials amb aroma de nova temporada: llibres amb pollets, escenes de tardor i xocolata calenta… Esperem que us agradin!

 

El llibre de la tardor. Busca i troba [+ 3 anys]

Aquest “busca i troba” és una opció molt entretinguda per aprendre vocabulari i exercitar la concentració. Cal observar amb deteniment totes les escenes per trobar, per exemple, un esquirol buscant nous, una carpa de circ o un nen fent volar un estel. Les il·lustracions són molt variades, però totes vente parcours obstacle gonflable simbolitzen activitats que es fan a la tardor: escombrar fulles, organitzar el concurs de carbasses o preparar-se per a la castanyada. Aquest àlbum es recomana per a lectors a partir de 3 anys i està il·lustrat per l’autora alemanya supervendes Rotraut Susanne Berner.

Data de publicació: 19 de setembre

 

Pots fullejar les primeres pàgines aquí.

https://www.barcanovainfantilijuvenil.cat/catalogos/capitulos_promocion/BG00282701_9999966604.pdf

 

La Rapunzel té polls [+ 5 anys]

Es tracta d’un nou clàssic versionat per Miguel López Hemato, més conegut com El Hematocrítico, autor gallec molt conegut per les seves grans dosis d’humor i originalitat. El conflicte del conte és que els polls han construït una ciutat al cap de la Rapunzel, i ella, com és normal, vol deslliurar-se’n. Ho aconseguirà? Com? A palau es fan càstings per veure qui té la solució, i només un ésser en tot el regne podrà ajudar-la. Aquest llibre està il·lustrat per Mar Villar i esrà recomanat per a nens i nenes a partir de 5 anys.

Data de publicació: 26 de setembre

 

Pots fullejar les primeres pàgines aquí.

https://www.barcanovainfantilijuvenil.cat/catalogos/capitulos_promocion/BG00283501_9999966289.pdf

 

Els contes del follet Oriol [4-8 anys]

El setembre ens porta dues noves edicions de l’exitosa col·lecció del follet Oriol: El follet Oriol i el laberint misteriós i El follet Oriol i l’aventura de la xocolata.

El follet Oriol i el laberint misteriós comença quan una de les tres pedres màgiques que protegeixen el poble de qualsevol perill ha estat robada i el follet Oriol l’ha de recuperar. Per fer-ho, haurà de superar un munt d’obstacles fins a arribar a un laberint misteriós on un druida malvat l’ha amagat. El nostre heroi, però, no estarà sol en la seva aventura: comptarà amb l’ajut de la Xènia i de la sempre fidel àguila.

En El follet Oriol i l’aventura de la xocolata, el follet Oriol i el seu amic Pol inicien un viatge per mar per tal de reviure les intrèpides aventures d’en Quintí, el besavi de l’Oriol. Emprenen el viatge amb totes les coses necessàries, però els sorprèn una tempesta molt forta i, en lloc d’arribar al destí previst, van a parar a una illa molt especial perquè s’hi conrea cacau, del qual s’obté la xocolata. Després de tastar-la i d’aprendre com s’elabora, els nostres amics tornen a la seva vall i poden gaudir d’aquesta menja tan saborosa.

Aquestes obres, escrites i il·lustrades per Òscar Sardà, són ideals per fer lectures acompanyades, ja que presenten dues tipologies textuals que permeten, d’una banda, que l’adult faci una lectura del text més llarg a l’infant i, de l’altra, que l’infant s’atreveixi a fer la lectura d’una frase, escrita amb lletra de pal, que resumeix el contingut de cada il·lustració.

Lectura recomanada per a nens i nenes d’entre 4 i 8 anys.

Data de publicació: 19 de setembre

 

 

Els contes dels pollets [+ 5 anys]

Uns pollets molt simpàtics protagonitzen els dos nous contes de Chema García: Els pollets a l’espai i Els pollets i una bola de neu molt grossa. Es diuen Lana, Loi, Lua, Leo, Lilo i Lia, i protagonitzen històries molt divertides recomanades per a lectors a partir de 5 anys.

Els pollets a l’espai: Una tarda calorosa d’estiu, el granger Tomàs fa la migdiada i comença a somiar que els seus pollets viatgen a l’espai en un plat volador. Visitaran la Lluna, Mart, Saturn. Però el viatge sembla que es complica… Encara sort que només és un somni! Acompanya la Lara, el Leo, la Lia, el Lilo, el Loi i la Lua –sis pollets entremaliats– en les seves simpàtiques aventures.

Data de publicació: 26 de setembre

 

Pots fullejar les primeres pàgines aquí.

https://www.barcanovainfantilijuvenil.cat/catalogos/capitulos_promocion/BG00286801_9999966246.pdf

Els pollets i una bola de neu molt grossa: Sembla que, finalment, ha nevat a la granja i els pollets estan contents perquè els encanta jugar amb la neu. I quina idea millor se’ls podia acudir que fer una bola de neu ben grossa! Alerta! La bola de neu comença a rodolar! Acompanya la Lara, el Leo, la Lia, el Lilo, el Loi i la Lua –sis pollets entremaliats– en les seves simpàtiques aventures.

Data de publicació: 26 de setembre

 

Pots fullejar les primeres pàgines aquí.

https://www.barcanovainfantilijuvenil.cat/catalogos/capitulos_promocion/BG00286901_9999966245.pdf