Hi ha llibres que agraden i llibres que enamoren. El nou conte infantil de l’autor gironí Carles Sala i Vila, Un arbre en un niu, Un niu en un arbre, és una d’aquelles obres que conviden a ser rellegides una vegada i una altra per poder extreure’n tota la substància. En cada lectura, els més petits hi trobaran una nova reflexió, un nou detall o una nova inspiració, ja sigui en els textos o en les belles il·lustracions de Montse Español.


El conte està protagonitzat per un ocell i un arbre que neixen en el mateix niu i es van fent grans paral·lelament. “Un arbre en un niu” és la història explicada des del punt de comprar castillo hinchable baratos vista de l’arbre, mentre que “Un niu en un arbre” és la història explicada des del punt de vista de l’ocellet.

Gràcies a la narració de cada un dels personatges, descobrim com un mateix fet es pot viure de maneres diferents i, per tant, intuïm la riquesa que ens aporten els diferents punts de vista. Per deixar constància d’això, des vente tente gonflable de Barcanova hem volgut donar importància al suport d’impressió i hem editat el llibre amb un paper de característiques diferents per a cada una de les històries.


A més a més, el conte infantil Un arbre en un niu, Un niu en un abre ens convida a reflexionar sobre el pas del temps i la importància de l’amor, l’amistat i la família. Serem testimonis del procés de maduració dels personatges i de com les experiències de la infantesa poden marcar per a tota la vida. D’altra banda, alguns esdeveniments inesperats ens faran prendre consciència de la força i de la majestuositat de la natura.

Aquesta obra es recomana per a lectors a partir de 5 anys i té un format molt poc habitual: es tracta d’un llibre capicua que finalitza en la doble pàgina central. En el següent vídeo, l’autor del conte, Carles Sala, ens explica d’on va sorgir aquesta original idea i ens mostra les característiques del format:

Pots començar a llegir el conte aquí.