Els premis Kelvin 505 reconeixen les millors novel·les de ciència ficció, fantasia i terror publicades per primera vegada a Espanya l´any anterior en quatre categories (novel·la original i traduïda, novel.la juvenil original i traduïda). Els premis els otorga el Festival Celsius 232 que se celebra cada any a la localitat d´Avilés (Astúries) i va tenir lloc entre els dies 17 i 20 de juny.

La balada dels unicorns, de Ledicia Costas, que ja havia guanyat amb anterioritat el Premi comprar tobogan hinchable baratos Lazarillo 2017 i que va ser publicada en castellà per Anaya, ha estat reconeguda en la categoría de Millor Novel·la Juvenil Original en Castellà. Costas s´ha imposat a El bestiario de Axlin, de Laura Gallego (Montena), La deriva, de José Antonio Cotrina (SM) i Ellos y nosotros, de Costa Alcalá (Montena).

(Fotografia d’Eugenio Álvarez)

Barcanova Editorial ha publicat La balada dels unicorns recentment, amb traducció d´Elena Martín i Valls.

Ledicia Costas és una autora gallega que va començar a escriure des de molt jove i que s´ocupa de diferents estils, temàtiques i gèneres. La seva primera nove.la, Unha estrela no vento (Edicións Xerais, 2000) va ja per la 17ª edició. Ha rebut nombrosos reconeixements per la seva obra, dels quals destaquen el Premi Merlín de Literatura Infantil, el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil (2015), Premi Fervenzas literarias, el Premi Losada Diéguez (2016) i el Premi White Ravens, entre d´altres.