La primavera és l’estació de l’any que ens reconnecta amb la natura, una època en què les alegries més senzilles semblen revifar al ritme de les flors i les plantes. És un temps ideal per inspirar-se en la nova bellesa de l’entorn i, per això, també és temps de poesia!

A Barcanova apostem per la poesia infantil amb títols que acompanyen els petits lectors a espais literaris en què la imaginació, la natura i els sentiments tenen una rellevància especial.

L’escriptora Joana Raspall deia que el que no es coneix no es pot estimar; si no coneixem la poesia des de petits, com volem que, de grans, ens agradi?

En la següent llista us recomanem cinc llibres de poesia infantil per a diferents edats amb enllaços a les comprar castillos inflables baratos primeres pàgines de cada títol. Esperem que gaudiu, amb els vostres fills, d’aquests poemaris tan divertits i bufons!

Ha arribat la primavera!

Autora: Cinta Arasa
Il·lustracions: Mónica Carretero
Edat: fins a 3 anys

Aquest llibre és un petit àlbum il·lustrat amb el qual els infants podran endinsar-se en comprar hinchables juegos baratos l’esclat de llums i colors de la primavera, i familiaritzar-se amb la transformació de la natura i el paisatge d’aquesta estació.

Comença a llegir-lo aquí.

Haikus d’animals

Autores: Estel Baldó, Rosa Gil i Maria Soliva
Il·lustracions: Mayra Aguilar
Edat: a partir de 4 anys

Els haikus són ideals perquè els més petits descobreixin la poesia. Aquests textos poètics, d’origen japonès, són fàcils de llegir i de comprendre per als lectors d’aquestes edats. Els haikus d’animals parlen d’animals molt coneguts que podem trobar al parc, al pati de casa o anant d’excursió. Per afavorir la lectura autònoma dels petits lectors, cada doble pàgina presenta el text d’una manera breu i escrit amb dues modalitats de lletra: de pal i lligada.

Comença a llegir-lo aquí.

Big Bang. Astronomia i poesia.

Autors: Lola Casas i Jordi Lopesino
Il·lustracions: Gibet Ramon
Edat: a partir de 8 anys

El llibre Big Bang. Astronomia i Poesia ens convida a recórrer els indrets més recòndits de la galàxia mitjançant la ciència i els versos. Els seus autors ens regalen un bitllet d’anada a la seva nau espacial i ens acosten realitats que es troben a anys llum del nostre petit univers quotidià: Com va sorgir l’univers? Quina diferència hi ha entre un planeta i un estel? Què és un forat negre? Quina és la temperatura del Sol?

Cada doble pàgina ens presenta un terme astronòmic al qual ens aproximem des d’un poema i una explicació astronòmica detallada i didàctica. A més a més, en un exercici intergalàctic, els autors ens recomanen altres obres per ampliar la comprensió de cada concepte: cançons, sèries, pel·lícules i, fins i tot, còmics de Tintín.

Comença a llegir-lo aquí.

 

Petits poemes per a nois i noies

Autora: Joana Raspall
Il·lustracions: Núria Feijoó
Edat: a partir de 8 anys

Aquesta és una nova edició del que va ser el primer llibre de poemes infantils escrits per Joana Raspall l’any 1987. La poesia infantil de la Joana es caracteritza perquè és fruit d’una gran capacitat d’observació, i al mateix temps, d’un equilibri exquisit i transparent. En la seva poesia, hi trobem tots els temes que preocupen els infants. Aquesta sensibilitat delicada es combina amb un domini prodigiós de la llengua. Aquest domini resulta rellevant perquè sap dotar el seu discurs poètic d’un estil ric, ple de matisos i alhora entenedor. «Ho faig com si ho fes per a un adult», deia. Els seus poemes són plens de vida i de sentiments!

Comença a llegir-lo aquí.

 

 

Gri grill i altres animalades

Autora:  Núria Albertí,
Il·lustracions: Francesc Rovira

Edat: a partir de 8 anys

Aquest bestiari poètic té com a protagonista en Gri grill, que us explicarà la seva història, la del gos fotogènic, la del gripau que viu al pou, la de l’aranya teixidora amb la qual ensopeguen uns excursionistes, i algunes animalades més. Si als vostres fills els agraden els animals, la música i jugar amb les paraules, els divertirà endinsar-se en aquest poemari que ja s’ha reeditat més de vuit vegades.

Comença a llegir-lo aquí.