Leonardo da Vinci va viure durant els segles XIV i XV a la Itàlia florent del Renaixement. Va coincidir amb altres artistes molt coneguts, com Miquel Àngel i Rafael, però ell tenia quelcom diferent. La seva curiositat insaciable, les seves habilitats múltiples, el seu amor per la natura i els seus invents el converteixen en un personatge especial i inspirador també avui en dia.


A Barcanova volem commemorar el 500 aniversari de la mort de Leonardo da Vinci presentant el nou llibre infantil Leonardo da comprar tobogan hinchable baratos Vinci, la curiositat d’un geni, de Núria Homs amb il·lustracions de Pedro Rodríguez, i que us familiaritzeu amb aquest artista florentí amb deu curiositats sobre la seva vida i la seva obra.

Les 10 curiositats sobre Leonardo da Vinci:

1. Probablement, és la persona amb comprar inflables baratos el nombre més gran de talents en múltiples disciplines que mai ha existit. Leonardo fou pintor, escultor, científic, inventor, arquitecte, anatomista, paleontòleg, botànic, escriptor, enginyer, músic, poeta, filòsof i urbanista.

2. Donada la seva condició de fill il·legítim, no va poder seguir l’ofici del seu pare, que era advocat. Si hagués estat fill de pares casats, el més probable és que s’hagués dedicat a l’advocacia i avui no l’hauríem conegut com a artista.

3. És considerat l’inventor de moltes màquines modernes, com l’helicòpter o el submarí, que dibuixava agafant idees de l’antiga Grècia. Li agradava tant dissenyar aparells, que va inventar armes de guerra, que després no volia divulgar per evitar-ne el mal ús.

4. Leonardo fou un vegetarià convençut. “No hauríem de deixar que el nostre cos es converteixi en la tomba d’altres animals”, va dir. Estimava tant la natura i els animals, que comprava ocells engabiats per alliberar-los.

5. Era esquerrà i feia les seves anotacions amb una lletra especular; és a dir, del revés, perquè la tinta no s’escorregués mentre escrivia. Es conserven més de 7.200 pàgines d’apunts, dibuixos i esbossos que contenen l’essència de totes les seves curiositats.

6. Va dur a terme més de 30 autòpsies per desenvolupar els seus estudis d’anatomia.

7. Enamorat de la natura, va tenir un gran interès per estudiar les propietats de l’aigua i els moviments dels ocells.

8. En la pintura, van ser de gran importància els seus avenços en la representació de la perspectiva i els seus estudis sobre les característiques de la llum. També es reconeix la seva gran capacitat de transmetre l’emoció humana amb el pinzell.

9. La seva curiositat sense límits el convertí en un artista crònicament inconstant: començava molts projectes que mai acabava.

10. El seu mural més famós, l’L’últim sopar, recull les reaccions que desperten en els apòstols les paraules de Jesús: “En veritat, en veritat us dic que un de vosaltres em trairà.”

El nou llibre sobre Leonardo da Vinci de Barcanova!

En aquest nou llibre per a nens i nenes a partir de 8 anys, els lectors coneixeran com pintava Leonardo i com va anar evolucionant des que era un infant. S’adonaran que la seva manera de pintar era única per la seva forma de captar la llum i la manera de dibuixar les persones, que transmetien emocions.

Podeu llegir les primeres pàgines del llibre aquí: