Mama Bruce

Autor: Ryan T. Higgins

Edat recomanada: a partir de 3 anys

En Bruce està a punt de preparar una recepta especial per sopar quan, de sobte, dels quatre ous que ha comprat, en surten unes oquetes que es pensen que en Bruce és la seva mare. Ell intentarà que les oques marxin cap al sud, però sembla que les seves noves companyes prefereixen quedar-se al seu costat.

Mama Bruce és un llibre per a nens i nenes a partir de tres anys que barreja magistralment elements clàssics i moderns tot convidant els nens a descobrir la importància de comprar tobogan acuatico hinchable baratos l’amistat, la generositat, l’humor, l’adaptabilitat i la solidaritat. Ha estat guardonat amb els premis d’il·lustració E. B. White Read-Aloud i Ezra Jack Keats Illustrator Honor, i té el mèrit de ser un dels llibres més venuts del diari The New York Times.

Un arbre en un niu, un niu en un arbre

Autor: Carles Sala i Vila

Edat recomanada: a partir de 5 anys

A partir de dues vides paral·leles d’un arbre i un ocell, aquest preciós conte reflexiona sobre dos punts de comprar carpa hinchable baratos vista diferents amb què es viu un mateix fet, i també sobre el pas del temps, sobre l’amistat, sobre l’amor, sobre la família, sobre la força de la natura… I, finalment, sobre com la infantesa ens pot marcar per a tota la vida.

Aquesta obra es recomana per a nens i nenes a partir de 5 anys, i té un format molt poc habitual: es tracta d’un llibre amb dues històries en format capicua. L’autor, Carles Sala, ens explica en aquest vídeo d’on va sorgir aquesta original idea:

Com un miratge

Autora: Maria Mercè Roca

Edat recomanada: joves i adults

El protagonista d’aquesta història és un noi del poble de Queralbs que espera, com cada final de curs, l’arribada dels estiuejants. Però aquest any tot és diferent, perquè arriba la Salut, una noia que el fascina i que li farà descobrir el millor i el pitjor de les relacions romàntiques.

D’aquesta novel·la, de Maria Mercè Roca, se n’han venut més de 100.000 exemplars, i ha esdevingut un clàssic imprescindible de la literatura juvenil en llengua catalana. Ara ha estat editada de nou amb unes magnífiques il·lustracions de Gisela Bombilà i amb codis QR que enllacen amb els dibuixos de la vila de Queralbs fets pels alumnes de l’escola Petit Plançó d’Olot. En definitiva, ens trobem davant d’una nova edició de col·leccionista.

Endevina, endevina l’univers; Endevina, endevina personatges fantàstics

Autora: Mariona Cabassa

Edat recomanada: a partir de 5 anys

Aquests dos àlbums il·lustrats contenen endevinalles per jugar i descobrir qui s’amaga darrere la solapa de cada doble pàgina.

D’una banda, tenim el volum Endevina, endevina: l’univers, que ensenya als més petits què podem veure amb un telescopi, què brilla en el cel, qui són els astronautes i moltes més coses sobre el cosmos.

D’altra banda, el llibre Endevina, endevina: els personatges fantàstics, el qual els farà descobrir el meravellós món de les bruixes, de les fades, dels llops i d’altres personatges de conte.

El follet Oriol i el gos misteriós

Autor: Òscar Sardà i Guàrdia

Edat recomanada: a partir de 4 anys

Aquesta és la nova aventura del follet Oriol, el protagonista d’una col·lecció que ha captivat els petits lectors al llarg dels seus 20 títols. En aquesta ocasió, la Xènia i la Jana han trobat un gos perdut enmig del bosc, i el follet Oriol els ajudarà a cuidar-lo. Però ben aviat s’adonaran que l’animal està una mica trist. Els tres amics comencen una recerca per trobar la família del gos i acompanyar-lo a casa seva, però l’aventura els posarà en perill.

“El follet Oriol” és una col·lecció recomanada a partir de 4 anys que facilita l’aprenentatge de la lectura. Les dues tipologies textuals que presenten els llibres permeten, d’una banda, que l’adult faci una lectura del text més llarg a l’infant i, de l’altra, que l’infant s’atreveixi a fer la lectura d’una frase en lletra de pal que resumeix el contingut de cada il·lustració.

En Benjamí i la bústia que escopia les cartes

Autors: Montañá i Sans

Edat recomanada: a partir de 10 anys

En Benjamí té un nou cas per resoldre! Una història que comença amb la carta d’una admiradora secreta l’acaba conduint a una peripècia per salvar el futur de la humanitat. I això que diuen que les cartes avui en dia ja no tenen importància…

En Benjamí i la bústia que escopia les cartes és una novel·la infantil plena d’humor, misteri i investigacions detectivesques. La primera part de la col·lecció, En Benjamí i el semàfor que mai no es posava verd, va ser guardonada amb el XXXV Premi Guillem Cifre de Colonya.

10.000 petons com a mínim

Autor: Llorenç Capdevila

Edat recomanada: a partir de 14 anys

Els petons són la sal de l’amor, i això ho saben molt bé els protagonistes d’aquesta novel·la juvenil. La Paula i en Cesc gairebé no es coneixen en persona i, després de fer-se alguns petons, han de seguir la seva relació a distància. Tenen en comú experiències vitals difícils que els han fet madurar abans del que haurien volgut i això els fa sentir a prop. La seva relació d’amor virtual s’intensifica entre cançons, pel·lícules, confessions i bromes que es comparteixen per WhatsApp. Però el que no saben és si podran retrobar-se algun dia ni en quines condicions.

Sentiments, música, corrupció i whatsapps construeixen una història d’amor moderna, ideal per regalar als adolescents en aquest Sant Jordi.