Avui us presentem quatre històries de dones escrites per dones. Les autores de les obres –la Kate, la Ledicia, la Maria Aurèlia i la Gemma– han fet un pacte amb la història: donar a la dona el protagonisme que es mereix en la literatura. I les protagonistes d’aquestes històries –l’Amèlia, la Rosa, la senyoreta Bubble, la Xènia, la Frida, la Carola…– els estan molt agraïdes perquè, per fi, han pogut sortir del segon pla on havien hagut de romandre durant tant temps.

Dones extraordinàries que van canviar el món

Kate Pankhurst

Àlbum il·lustrat | A partir de 8 anys

Coneix la història de tretze dones extraordinàries que van aconseguir coses increïbles seguint el que els deien el cor, el seu talent i els seus somnis.
Vols volar pel cel amb l’aviadora comprar carpa hinchable baratos AMELIA EARHART, defensar la justícia amb la ROSA PARKS, fer grans descobriments com la MARIE CURIE, crear l’estil de la FRIDA KHALO, la COCO CHANEL o la JANE AUSTEN? Viu la teva pròpia aventura de la mà d’algunes de les dones que han ajudat a definir el món en què vivim.

Comença a llegir-lo aquí.

Sobre l’autora

Kate Pankhurst és una escriptora i il·lustradora britànica nascuda a Liverpool i coneguda per una sèrie de llibres il·lustrats infantils. L’any 2002 va guanyar el segon lloc en el premi Macmillan Prize for Picture Book Illustration. Quan escrivia el seu primer treball de no-ficció, Dones extraordinàries que van canviar el món, va descobrir la seva relació de parentiu amb la sufragista Emmeline Pankhurst, una de les protagonistes del llibre.

 

La senyoreta Bubble

Autora: Ledicia Costas

Novel·la infantil | A partir de 10 anys

La gent odiava la senyoreta Bubble des que va arribar al poble. La dona inventora va aparèixer un matí assolellat, conduint un descapotable que funcionava a vapor i es va instal·lar en una casa que feia anys que estava deshabitada. La van rebutjar per la seva feina, pels seus invents, per la seva manera de viure… Ningú no sospitava el que realment succeïa dins la mansió de la senyoreta Bubble.

Comença a llegir-lo aquí.

Sobre l’autora

Ledicia Costas és una jove escriptora gallega que va debutar en la literatura quan encara era una adolescent. Ha escrit novel·les per a lectors infantils i juvenils i ha col·laborat amb altres escriptors en obres col·lectives de poesia. L’autora gaudeix amb les històries d’humor macabre i, per aquest motiu, Tim Burton és un dels seus referents. La Ledicia, entre moltes altres obres, és autora de les obres següents: Maragdina, la petita fantasma i Escarlatina, la cuinera difunta, Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil 2015.

Pots llegir l’entrevista de Barcanova a Ledicia Costas aquí:

 

Feliçment, jo soc una dona

Autora: Maria Aurèlia Capmany

Novel·la | Joves i adults

La Carola Milà, nascuda en començar el segle xx, no lluita únicament per la igualtat, sinó, sobretot, per assolir l’equilibri entre la seguretat econòmica i la llibertat, sense l’ajut dels homes. La Carola ha viscut intensament, unes vegades com a espectadora del teatre de la vida i unes altres com a actriu. Quan, l’any 1968, retirada a Mallorca, té l’ocasió de posar en escrit els seus records, ho fa amb sinceritat i, a través d’ella, Maria Aurèlia Capmany presenta magistralment la societat catalana del seu temps.

Comença a llegir-lo aquí.

Sobre l’autora

Maria Aurèlia Capmany (1918-1991) es va dedicar a l’ensenyament, però aviat es consagrà a la literatura com a novel·lista, autora de teatre i assagista. Entre les seves obres cal destacar El gust de la pols (1962), El jaqué de la democràcia (1972), Lo color més blau (1983), Mala memòria (1987) i Això era i no era (1989).

 

Xènia, estimar no fa mal

Autora: Gemma Pasqual

Novel·la juvenil

Enganxada al mòbil? No; estic enganxada a la persona que hi ha darrere de la pantalla. No ho puc evitar, prioritzo un missatge de whatsapp a qualsevol altra cosa. També estic enganxada a les magdalenes de l’àvia, a la música, a les pel·lícules, als llibres i als petons. I me’n desenganxo quan em controlen, em toquen el whatsapp o m’etiqueten en fotografies sense permís. Estimar no fa mal i, si em fas mal, et diré: «NO» i em desenganxaré de tu. Per cert, soc la Xènia i aquest és el meu blog. T’hi enganxes?

Comença a llegir-lo aquí.

Sobre l’autora

Gemma Pasqual ha venut més de 60.000 exemplars de la trilogia de la Xènia i ha guanyat nombrosos premis; entre ells, el Premi Barcanova, amb Llàgrimes sobre Bagdad, i el Premi Mallorca de Literatura Juvenil (2008), amb La relativitat d’anomenar-se Albert, obra publicada per Editorial Barcanova. Altres obres seves editades en la nostra editorial són les següents: Quan deixàvem de ser infants, Roger lo Pelat, 650 puntades, Xènia, tens un WhatsApp i Xènia, #KeepCalm i fes un tuit.