Que els clàssics no moren mai és una veritat inapel·lable. A Barcanova som molt fans de les grans obres de la literatura universal i per aquest motiu disposem de la col·lecció “Clàssics a Mida”, que presenta textos clàssics amb un llenguatge adequat als lectors més joves i una extensió accessible. Els llibres són fidels a la riquesa estilística de cada obra i de cada autor, i contenen il·lustracions a tot color, com també recursos per ajudar a la comprensió del text.

Aquesta temporada hem estrenat tres grans clàssics a la col·lecció: Robinson Crusoe, obra del famós escriptor anglès Daniel Defoe publicada l’any 1719; Curial i Güelfa, novel·la cavalleresca anònima del segle XV, i Moby Dick, de l’escriptor nord-americà Herman Melville i publicada l’any 1851.

Si tens fills o alumnes amants de les novel·les d’aventures, no et pots perdre aquestes novetats per a lectors a partir de 12 anys!

 

Robinson Crusoe

Les aventures de Robinson Crusoe comencen un dia en què el protagonista, desobeint la voluntat del seu pare –que vol que estudiï lleis–, decideix acompanyar un amic en un viatge per mar. Aquesta primera experiència desperta en el jove ànsies per conèixer món. Robinson s’embarcarà en diferents expedicions. En un d’aquets periples, el vaixell mercant en el qual viatja naufraga i el jove mariner és l’únic supervivent. Perdut en una illa deserta, haurà de sobreviure a les necessitats més elementals de la vida i superar nombroses adversitats: tempestes, fam i, sobretot, solitud, una solitud que l’acompanyarà durant més de vint-i-vuit anys.

Comença a llegir la novel·la aquí.

 

Moby Dick

L’Ismael és un jove mariner que relata la història de l’expedició del vaixell Pequod. Sota el comandament del pertorbat capità Ahab, la tripulació va a la recerca d’una ferotge i gegantina balena blanca, Moby Dick, que regna a les profunditats de l’oceà Pacífic i que ha posat fi a la vida de nombrosos pescadors i mariners. El mateix Ahab ha comprar parque acuatico hinchable baratos estat una de les seves víctimes. Ple d’odi, el capità jura venjança. Herman Melville descriu magistralment el periple a la recerca de Moby Dick, el principal personatge d’una història d’aventures fascinant, d’una obra mestra de la literatura universal.

Comença a llegir la novel·la aquí.

 

 

Curial i Güelfa

Curial, que procedeix d’una família humil, després de fugir de casa, entra al servei del marquès de Montferrat. Allà, la germana del marquès, la jove vídua Güelfa, s’enamora del jove i decideix ajudar-lo perquè pugui esdevenir un gran cavaller, un cortesà i un home important. Curial, amb l’ajut de Güelfa, no solament adquireix habilitat en l’ús de les armes, sinó que esdevé també filòsof, músic i poeta. La novel·la és la crònica d’una ascensió social, marcada per la difícil relació de Curial amb Güelfa: Güelfa ajuda Curial i li exigeix, a canvi, fidelitat pròpia de la relació clàssica entre senyor i vassall. Però, a més a més, el considera pràcticament com si fos de la seva propietat, ja que ella l’ha fet com és, i no està disposada a perdonar-li cap traïció, real o imaginària.

Comença a llegir la novel·la aquí.