Els èxits no deixen de succeir-se per a Ningú és un zombi, la novel·la contra el bullying, de Jordi Folck. Aquesta obra va guanyar el Premi Barcanova de Literatura Infantil, és recomanada com a lectura obligatòria en molts centres educatius, ha rebut moltíssims elogis i ja té el seu propi musical, dirigit per Joan Rigat. A més a més, acaba de reeditar-se.

Vols saber quin és el secret d’aquest gran èxit? Comencem pel principi.

La novel·la Ningú és un zombi arrenca quan en Waldemar Izczyszyn arriba a una escola catalana procedent de Polònia. Els seus nous companys s’adonaran aviat que el noi no és com ells. No té dents ni corrent sanguini; quan no perd un braç, perd la rialla; fins i tot sembla que no té nom; a casa seva l’anomenen Ningú.

Un dels seus companys queda tan sorprès amb tot el que veu que comença a buscar informacions, pistes i motius per justificar el seu rebuig envers en Waldemar, tot i que el nouvingut, de fet, es d’allò més “normal”.

El secret d’aquesta història és la naturalitat amb què l’autor va introduint un ideari tan màgic i fosc com el dels zombis en el nostre món. Fa que les coses més rocambolesques semblin aspectes sense importància. Què hi fa, si un noi perd el seu braç però se’l pot tornar a posar? Tan important és que algú plori sang, si aquest plor neix també del dolor? En Ningú es un zombi la “normalitat” perd la seva raó de ser i es relativitza, una vegada i una altra, d’una manera elegant i progressiva.

Ningú és un zombi és una història intensa que desperta consciències. Ha estat portada al teatre Regina de Barcelona com a musical per la companyia Teatre Calànime i s’ha erigit com una de les obres d’actualitat més punyents per combatre l’assetjament escolar. Aquí trobareu la presentació del musical.

«L’obra és una declaració a favor de la solidaritat, la pau i la lleialtat, en què les diferències ens fan importants i únics. Tots, com el protagonista del llibre, ens hem sentit zombis alguna vegada en la vida», destaca el seu autor, en Jordi Folck.