Hi ha nens que, des de ben petits, mostren senyals de portar un investigador privat a dins: nens curiosos i observadors que no es donen per vençuts amb qualsevol resposta, que es fan preguntes sobre la vida i la mort i que, fins i tot, comprenen alguns trets psicològics dels adults.

Si és el cas del teu fill o de la teva filla, et proposem les dues novetats de la col·lecció “Sara & Ted”, de l’autor Emily Marshall: L’enigma de l’hamburguesa gegant i El dromedari robat.

La col·lecció “Sara & Ted” la protagonitzen dos nens de 12 i 11 anys que ajuden el seu pare, el xèrif del poblat, a resoldre els casos en què ell sol no se’n surt. Però aquestes no són novel·les de misteri normals i corrents. El tret diferencial d’aquests llibres és que contenen il·lustracions amb pistes per resoldre els enigmes que van apareixent en cada capítol, com també pàgines en què els lectors, contrastant les solucions, podran comprovar les seves habilitats.

Els nens detectiu podran exercitar els seus músculs de Sherlock Holmes i passar-s’ho d’allò més bé ajudant la Sara i en Ted a refer els successos i a resoldre els misteris. A més a més, tindran l’oportunitat d’aprendre valors com la bona fe, la col·laboració i la justícia.

L’enigma de l’hamburguesa gegant
A la ciutat de Salt Lake City s’organitza anualment el Burger Challenge, un concurs de menjadors d’hamburgueses. Aquest any, a la competició hi passa un fet inesperat: algú roba l’hamburguesa gegant de 200 kilos que s’havia de servir al final. La Sara i en Ted hauran d’investigar, juntament amb el seu pare, qui és el responsable del robatori i el motiu –culinari– que hi ha al darrere.

El dromedari robat
En els rodeos, els participants competeixen amb cavalls, toros i vedells per veure qui es manté durant més temps muntant l’animal. En el Gran Rodeo Anual de Salt Lake City apareix, de cop, un participant muntat dalt d’un dromedari i aconsegueix d’obtenir una puntuació molt bona. Aquella mateixa nit, el dromedari desapareix. Com aconseguiran, la Sara i en Ted, trobar els responsables?

Emily Marshall és periodista i escriptor. Ha publicat nombroses obres de literatura infantil i juvenil, com també novel·les i relats per a adults. Les seves obres han merescut diversos premis literaris, entre els quals destaquen el Premi Josep Pla de narrativa, el Premi Carlemany de novel·la i el Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira.