A Barcanova hem començat a empaquetar els primers encàrrecs dels Reigs Mags d’Orient pels nens i nenes de Catalunya. És per això que ja us podem avançar quins són els títols més demanats pel 2019 en aquest recull màgic per edats on trobareu les novetats més destacades dels últims mesos.

 

Olivia Babot (conte)

Morag Hood i Ella Okstad

L’Olívia Babot és una experta en unicorns i una nena entranyable. Aquesta és una història molt divertida sobre un unicorn que s’amaga de la vista d’una nena que ignora la seva presència.

 • Per a fanàtics dels unicorns i de la màgia
 • Recomanat partir de 4 anys

Kazimir, on ets (conte)

Núria Homs i Mercè Canals

En Boris Kartoff no és només un pintor, és un artista! Les coses li van bé, però arriba un moment en què, després d’haver pintat un retrat de si mateix, ja no sap què més pintar. A la recerca del Kazimir, el seu gat perdut, descobreix per la ciutat de Barcelona un munt de coses dignes de ser pintades!

 • Per a infants creatius amants dels gats
 • Recomanat a partir de 5 anys

Una vegada i una altra hi havia

Lucía Serrano

En aquest llibre, que es presenta com una enciclopèdia, es descobreixen els secrets mai explicats dels contes clàssics més coneguts. Algunes de les anècdotes que hi trobem poden semblar increïbles, però realment van passar! Ni els germans Grimm, ni Perrault, ni Andersen, ni tants altres no van voler explicar-los, però finalment veurà la llum el que havia quedat amargat durant tant de temps.

 • Per a coneixedors dels contes clàssics
 • Recomanat a partir de 5 anys

Feliç Feroç (conte)

El Hematocrítico

La Lloba Feroç està molt preocupada: el seu fill és bo! Ajuda les velletes a travessar el carrer i prepara uns pastissos deliciosos. Una desgràcia! Sort que el seu oncle Llop ensenyarà al Petit Llop què és ser feroç. Ho aconseguirà?

 • Per a rebels amb una bona causa
 • Recomanat a partir de 6 anys

Big Bang. Astronomia i poesia

Lola Casas i Jordi Lopesino

L’univers és ple de secrets! La immensitat del cel ens fa somiar i, al mateix temps, ens infon milers de preguntes: Com va sorgir l’univers? Quina diferència hi ha entre un planeta i un estel? Què és un forat negre? Quina temperatura té el Sol? Totes aquestes preguntes, i moltes més, queden resoltes en aquest llibre, que ens convida a recórrer els indrets més recòndits de la galàxia mitjançant la ciència i els versos. Cada doble pàgina ens presenta un terme astronòmic al qual ens aproximem des d’un poema i una explicació astronòmica detallada i didàctica.

 • Per a amants de l’art i la ciència
 • Recomanat a partir de 8 anys

Dones extraordinàries

Kate Pankhurst

Coneix la història de tretze dones extraordinàries que van aconseguir coses increïbles seguint el que els deien el cor, el seu talent i els seus somnis. Vols volar pel cel amb l’aviadora AMELIA EARHART, defensar la justícia amb la ROSA PARKS, fer grans descobriments com la MARIE CURIE i crear l’estil de la FRIDA KHALO, la COCO CHANEL o la JANE AUSTEN? Viu la teva pròpia aventura de la mà d’algunes de les dones que han ajudat a definir el món en què vivim.

 • Per a nens i nenes curiosos, interessats en històries reals
 • Recomanat a partir de 8 anys

Males bèsties 4 (novel·la gràfica)

Aaron Blabey

L’apocalipsi felina ja ha arribat! S’acosta un duel bestial: els Males bèsties s’enfrontaran amb un exèrcit de mioladors menja cervells. La banda ha tornat i, de nou, haurà de combatre els plans malèfics del doctor Melmelada amb atreviment i paciència! Aquest títol forma part d’una trepidant col·lecció de quatre llibres que ha esdevingut un èxit internacional sense precedents reconegut a la prestigiosa llista dels bestsellers del New York Times.

 • Per a amants dels còmics i l’humor
 • Recomanat a partir de 8 anys

La poció dels desitjos (novel·la)

Michael Ende

En aquest llibre del celebèrrim autor de Momo i La història interminable, el bruixot Beelzebub Bromalèfic i la bruixa Tirània Vamperí estan sota vigilància. Tenen prohibit fer encanteris terrorífics. Com a venjança, es disposen a preparar, per a la nit del últim dia de l’any, la Satanarquiarqueologicarronyosalvatgenialcohòlica, la poció dels desitjos. Amb aquest beuratge tots els desitjos es compliran, però al revés.

 • Per a adolescents amants de la literatura fantàstica
 • Recomanat a partir de 12 anys

Quina tocada de nassos (novel·la)

Ruth Tormo

Aquest és un relat de caire realista en què els protagonistes, en el seu atrafegat camí cap a l’adolescència, busquen explicar-se i trobar sentit a tot allò que viuen i, sobretot, trobar-se a ells mateixos i definir-se com a individus malgrat les inevitables contradiccions de l’edat. Els lectors juvenils es reconeixeran feliçment en els personatges principals de la novel·la, la Mila i el Liam, que viuran en primera persona l’aprenentatge sempre dur del fet que l’amistat pot significar desacords, la pressió del grup i l’acceptació de la diferència.

 • Per a adolescents que es fan preguntes sobre l’amistat i les relacions
 • Recomanat a partir de 12 anys

Edoll: intel·ligència artificial (novel·la)
Jordi Folck
La protagonista d’aquesta història, l’Alexandra, rep una joguina que té el poder d’escoltar i respondre com faria el seu millor amic o la seva millor amiga. Aquesta figura holomètrica en forma de cos humà és l’última revolució en intel·ligència artificial. Es connecta per Wi-Fi a totes les bases de dades i pot resoldre qualsevol dubte. A més d’això, detecta els estats d’ànim de l’usuari per donar-li consells i ajudar-lo a ser més feliç. Però quan l’Àlex s’enfronti a aquest enginy tecnològic, la resposta de l’EDOLL no es farà esperar i s’establirà un combat a tot o res de l’enginy humà contra la intel·ligència artificial.

 • Per a amants de la intel·ligència artificial i els gadgets
 • Recomanat a partir de 10 anys

Un moment! Encara no hem acabat!

No volíem donar per finalitzada aquesta llista sense esmentar una obra d’enginy (en aquest cas, no artificial) que ha esdevingut un èxit a les llibreries: el joc de desafiaments mentals “Cada dia més reptes”. Tant pares com fills i avis gaudiran d’aquest regal per posar en marxa les neurones!

 

Cada dia més reptes (joc en paper)

Àngels Navarro

Una mica d’astúcia, una dosi de lògica, un pessic de coneixements i molt d’entusiasme és el que necessites per resoldre els 365 desafiaments que et proposem. Un per a cada dia! En aquest conjunt de reptes hi trobaràs il·lusions òptiques, laberints, jocs de lògica, d’observació, de memòria…

 • Per a persones que vulguin mantenir en forma les seves neurones
 • De 9 a 99 anys