L’Escarlatina és una cuinera difunta que va viure unes aventures espectrals, acompanyada d’en Ramon Casas, un nen de deu anys que la va conèixer quan somiava en convertir-se en un xef prestigiós. Aquesta novel·la de Ledicia Costas, amb un aspecte burtonià i un plantejament esbojarrat, va rebre l’aplaudiment de la crítica, el favor de milers de lectors i nombrosos guardons. Perquè no s’acabi la festa, ara arriba un llibre fantàstic: Els arxius secrets de l’Escarlatina.

Aquest àlbum, amb il·lustracions de Víctor Rivas, atresora molts records de l’Escarlatina i proposa als lectors del «més ençà» un viatge per l’inframon amb moltes sorpreses. Algunes de les propostes que recull aquest llibre mortal però ple de vida són aquestes: notícies del diari que llegeixen els difunts, cartells de funcions mortals de circ, cròniques mortuòries, disfresses que ens glacen la sang i receptes terrorífiques…

A més a més, els lectors més agosarats tindran un premi, perquè, si llegeixen amb atenció un enigma i el resolen –visible també aquí–, rebran un regal molt especial, directament des de l’inframon.

Després de l’èxit aclaparador que va tenir Escarlatina, la cuinera difunta (2016), traduïda a diverses llengües, i de la preqüela Maragdina, la petita fantasma (2017), arriba ara, simultàniament en català, castellà i gallec, aquesta obra adreçada a lectors a partir de deu anys. Són 64 pàgines en un format original, plenes d’il·lustracions i, fins i tot, amb un joc de l’oca.

El viatge a l’inframon comença aquí mateix.