Tocats del bolet és un dels títols més estimats pels lectors que Barcanova ha recuperat per a la seva nova col·lecció: Pluja de llibres. Una selecció de les obres més emblemàtiques i reconegudes del nostre fons que ja s’han convertit en referents de la literatura infantil en llengua catalana. Amb motiu de la nova edició d’aquestes obres i la incorporació de nous títols, els hem fet unes preguntes als seus autors i autores. Avui en Pep Albanell ens parla dels misteris dels seu llibre. 

 

 Explica’ns, en tres línies, de què tracta Tocats del bolet.  

Tracta de  la curiosa visita que un escriptor corrent va fer a una escola amb uns alumnes i una mestra que no entenen res, de corrents, ans al contrari. I de les rares preguntes que li van fer i les extravagants respostes que els va  donar. 

 Per què et sembla que tots els nens i nenes haurien de llegir-lo? 

Home, jo penso que no cal que TOTS els nois i noies el llegeixin. Amb uns quants ho fessin ja em donaria per satisfet. I encara més si es divertien força llegint-lo, que és el que jo pretenia: fer un llibre divertit, amb textos curts, una mica esbojarrats, i fàcils de llegir. 

 De  tots els comentaris i ressenyes que has rebut relacionats amb aquest llibre, quin t’ha agradat més? 

Em poseu en un compromís! No me’n recordo. Sé que ha rebut alguna bona crítica, però no sabria pas dir qui la va fer ni on la va publicar… Ho lamento. 

 El fet d’escriure literatura infantil, és una satisfacció afegida? 

Els escriptors som escriptors perquè ens agrada escriure. Y escriure és una satisfacció, facis la mena de literatura que facis.  

 Penses que la literatura infantil va canviant al llarg dels anys o diries que es manté inalterable? 

Em penso que va canviat seguint els canvis del món i de la història Hi pot haver obres que resisteixen el pas del temps i d’altres que no. Però tan una cosa com l’altra formen part de les lleis de la vida.