Una invasió pestilent és una novel·la de Jaume Copons amb milers de lectors. Una nova edició d’aquesta obra forma part de la col·lecció Pluja de llibres, una selecció de les obres més emblemàtiques i reconegudes del nostre fons que ja s’han convertit en referents de la literatura infantil en llengua catalana. Amb motiu de la nova edició d’aquestes obres i la incorporació de nous títols, els hem fet unes preguntes als seus autors i autores. En Jaume Copons ens parla sobre la seva novel·la. 

 

Explica’ns, en tres línies, de què tracta el teu llibre.  

Galerna pateix una invasió pestilent. Als veïns se’ls escapen pets i això està provocant grans problemes. Enmig del desori, en Sam i la Lili intentaran resoldre el problema i se n’adonaran que res no és el que sembla.   

 

Per què creus que tots els nens i nenes haurien de llegir-lo? 

Crec que haurien de llegir-lo els nens i nenes que el volguessin llegir, perquè la lectura sobretot ha de ser un acte lliure.  

 

De  tots els comentaris i ressenyes que has rebut relacionats amb aquest llibre, quin t’ha agradat més? 

L’acció de la novel·la succeeix a  Galerna, una ciutat inexistent, però un lector va  identificar perfectament la petita ciutat que hi ha al darrere i em va donar les gràcies, perquè era la seva.   

 

El fet d’escriure literatura infantil, és una satisfacció afegida? 

És una satisfacció, però que no s’afegeix a res. En tot cas,  el que resulta molt plaent és que el públic infantil és molt directe i el feedback que reps no té filtres.  

 

Penses que la literatura infantil va canviant al llarg dels anys o diries que es manté inalterable? 

Sortosament la literatura, els gèneres i els models literaris evolucionen i això ens permet noves maneres d’explicar històries.