Barcanova ha fet realitat una nova col·lecció: Pluja de llibres. Una selecció de les obres més emblemàtiques i reconegudes del nostre fons que ja s’han convertit en referents de la literatura infantil en llengua catalana. Amb motiu de la nova edició d’aquestes obres i la incorporació de nous títols, els hem fet unes preguntes als seus autors i autores. Avui en Rubén Montañá ens respon sobre Una setmana endimoniada. 

 

Explica’ns, en tres línies, de què tracta la teva novel·la.  

Una setmana endimoniada explica la història de’n Joan Garcia, un nen que es veu obligat a passar unes vacances que no prometen gens en un poble de mala mort. Tot i així, la setmana acaba convertint-se en la més especial de la seva vida quan coneix un ésser fabulós que li ofereix el poder d’aturar el temps a canvi d’una cosa ben senzilla: la seva amistat.  

Per què et sembla que tots els nens i nenes haurien de llegir-lo? 

Perquè és un llibre ben divertit, narrat en primera persona per un nen de la seva edat, que s’enfronta a alguns dels problemes que ells mateixos poden tenir i que, a més, haurà de sortir-se’n airós d’una aventura sobrenatural. Això farà reflexionar tant el protagonista com el lector sobre el valor del temps, del temps perdut i del temps que un bon dia voldríem recuperar. 

De  tots els comentaris i ressenyes que has rebut relacionats amb aquest llibre, quin t’ha agradat més? 

Que algunes pàgines del llibre han arrancat sorolloses rialles en el lector.  

El fet d’escriure literatura infantil, és una satisfacció afegida? 

Els llibres que llegeixes de petit et marquen d’una manera molt especial i els recordes tota la vida. Penso que tot allò que tens la sort de llegir a aquesta edat es viu d’una manera més profunda que mai. Que un dels meus llibres tingui la possibilitat de convertir-se en una lectura d’aquelles que et marquen per sempre és meravellós, i m’esforço perquè així sigui.  

Penses que la literatura infantil va canviant al llarg dels anys o diries que es manté inalterable? 

Hi ha aspectes temàtics i d’estil que van canviant, encara que molts estils i temàtiques es recuperin. Per altra banda, la bona literatura no entén d’edat lectora ni d’èpoques, i hi ha determinats trets que es mantenen sempre, perquè són l’essència d’un bon llibre.