Telma l'unicorn BarcanovaBarcanova ofereix, per a aquest Sant Jordi, novetats per a lectors infantils i juvenils que també faran les delícies de molts adults. Telma l’unicorn és una d’aquestes. És un àlbum que té com a protagonista un unicorn que, per accident, es cobreix de purpurina. Un divertit conte sobre la importància d’estimar-se un mateix, de la mà de l’exitós autor australià Aaron Blabey, creador també de la sèrie Males Bèsties, de la qual nosaltres ja hem publicat l’episodi 1 i 2 i ara acabem de treure el 3. En aquest tercer llibre, el Senyor Llop i la seva banda s’enfronten a un científic boig que és un cobai. Tenen, els Males Bèsties, el que es necessita per ser herois? Podran, uns males bèsties, transformar-se en bons? Aaron Blabey ha creat aquestes aventures per a infants de vuit anys, unes històries trencadores i alhora tendres en format de novel·la gràfica.

Wilf salva el mónI, si parlem de personatges tendres, no podem oblidar-nos d’en Wilf. Per a aquest Sant Jordi publiquem els dos primers títols d’aquesta sèrie: Wilf salva el món i Wilf combat el pirata. Wilf és un personatge entranyable. Té por de moltes coses, entre altres, dels globus, dels dentistes, dels ascensors, dels jerseis de coll alt, dels vikings…Es preocupa massa per tot i per tal de poder superar les seves pors, dibuixa en un quadern. Malgrat això, aconsegueix fer front a l’Alan, el malvat del món d’en Wilf. Amb unes boniques il·lustracions de Jamie  Litter i amb l’humor del text de la Georgia Pritchett, en Wilf es guanyarà el cor dels lectors.

El nostre Follet Oriol també s’ha guanyat l’estima dels més petits. Publiquem ara l’àlbum número 20: El follet Oriol i les pedres màgiques, en què descobrirem com s’ho fa el follet per superar tots els obstacles a fi de portar les pedres màgiques al cau del bruixot Ut i salvar el savi Càlam. De la sèrie “El Follet Oriol” n’hem venut més de 70.000 exemplars en català.

El cavaller Sant jordiUn altre personatge tan valent o més que el follet Oriol és el cavaller Sant Jordi, que va lluitar amb el drac per salvar la princesa. En el nostre llibre, El cavaller Sant Jordi. La llegenda en rodolins, el drac té tres caps i el text, la música dels versos. El tàndem format per Pere Martí i Lluís Masachs ha donat com a resultat un bonic àlbum de regal.

Carles Sala és un autor que, des que l’any 2009 va guanyar el Premi Barcanova (modalitat infantil) amb Tramuntana a la granja ha tingut una carrera professional ascendent, plena d’èxits. Publiquem el seu conte Girafatxuuum! per a infants a partir de cinc anys, en el qual la girafa, la protagonista, pateix uns símptomes que fan que es comporti d’una manera estranya. Trobarà solució al seu problema? En les històries de Carles Sala sempre hi ha un toc d’humor i aquesta vegada el conte va acompanyat de les divertides il·lustracions de la Purificación Hernández.

Una altra autora coneguda en l’àmbit de la literatura infantil i juvenil és Susana Peix, que ha escrit, per a lectors a partir de sis anys, una història de superació en un llibre amb un títol tan inspirador com L’ésser sense veu, amb il·lustracions de Cristina Zafra. És una de les tres novetats de la nova col·lecció “Pluja de Llibres”, que combina les narracions actuals amb els títols més emblemàtics del fons de la mítica “Sopa de Llibres”.  Les altres dues novetats són: I si li fas un petó?, de Teresa Blanch, amb il·lustracions d’Anna Mongay, una bella història sobre l’acceptació de les pròpies decisions per a infants a partir de vuit anys, i Una setmana endimoniada, de Rubèn Montañá i il·lustracions de Jordi Fenosa, per a nens i nenes de més de deu anys sobre les relacions entre pares i fills.

Pluja de llibres Barcanova

Autors de prestigi per a la col·lecció “Pluja de Llibres”, que surt amb 21 títols. Entre els quals, recuperem i actualitzem Les ensopegades de l’Alícia Paf, de Gianni Rodari, o Tocats del bolet, de Pep Albanell, que fa gairebé vint anys va publicar aquesta història en la col·lecció “Sopa de Llibres” amb el pseudònim de Joles Sennell.

No podien faltar, en aquestes recomanacions, els “Clàssics a mida”, i aquest any, que es compleixen cinc-cents cinquanta anys de la mort de Joanot Martorell, publiquem l’adaptació de Tirant lo Blanc. Així mateix, i continuant amb les commemoracions, fem esment de la publicació juvenil El malefici de la reina d’Hongria, Premi Crítica Serra d’Or de Literatura Infantil i Juvenil l’any 1983, i de l’obra per a adults Feliçment jo sóc una dona, ambdues de Maria Aurèlia Capmany, de la qual, enguany, celebrem cent anys del seu naixement.

Clássics a mida Barcanova

Tampoc no ens oblidem de tots aquells que gaudeixen amb els enigmes; per això, publiquem en format de butxaca el nostre longseller Llibre de les endevinalles, de Carme Alcoverro, il·lustrat per Carmen Queralt.

camins d'aiguaPer tancar aquestes recomanacions, un dels llibres per a joves i no tan joves d’en Raimon Portell, Camins d’aigua, segona part de la trilogia La llum d’Artús. Fa gairebé un any vam publicar la primera part, Camins de nit, que ha comptat amb el favor de la crítica i ha estat seleccionada per al Premi Protagonista Jove 2017-2018.  Ara publiquem la segona part d’aquesta trilogia, Camins d’aigua, que barreja passat i futur en una guerra sense final que deixa fam, violència i mort al seu pas, de la qual, la seva protagonista, Rut Anglada, és una peça clau i no sap el motiu. Thriller, misteri, aventura i acció estan assegurats en aquest segon llibre de la trilogia, seguint el bon fer de la primera part.