Barcanova ha fet realitat una nova col·lecció: Pluja de llibres. Una selecció de les obres més emblemàtiques i reconegudes del nostre fons que ja s’han convertit en referents de la literatura infantil en llengua catalana. Amb motiu de la nova edició d’aquestes obres i la incorporació de nous títols, els hem fet unes preguntes als seus autors i autores. Avui l’Eulàlia Canal ens respon sobre Un petó de mandarina.

Explica’ns, en tres línies, de què tracta Un petó de mandarina.

Un petó de mandarina és una història d’amor, d’amistat i d’autosuperació.

Per què et sembla que tots els nens i nenes haurien de llegir-lo?

Sobretot per passar una bona estona, però també perquè parla de sentiments universals amb els quals s’identificaran amb facilitat.

De  tots els comentaris i ressenyes que has rebut relacionats amb aquest llibre, quin t’ha agradat més?

M’agrada quan em diuen que la història els ha atrapat i que no podien deixar de llegir, o també, quan em comenten que se l’han llegit fins a tres o quatre vegades.

El fet d’escriure literatura infantil, és una satisfacció afegida?

Per a mi sí. Escriure literatura infantil i juvenil és el meu gra de sorra  perquè els nens i nenes estimin els Llibres.

Penses que la literatura infantilva canviant al llarg dels anys o diries que es manté inalterable?

El fons pot ser el mateix però les formes i les maneres s’adapten. Ara amb les noves tecnologies és molt més complicat i difícil aconseguir que un nen trii llegir i quedi atrapat per una lectura.