Barcanova ha fet realitat una nova col·lecció: Pluja de llibres. Una selecció de les obres més emblemàtiques i reconegudes del nostre fons que ja s’han convertit en referents de la literatura infantil en llengua catalana. Amb motiu de la nova edició d’aquestes obres i la incorporació de nous títols, els hem fet unes preguntes als seus autors i autores. Avui la Marta Romera ens respon sobre L’extraordinària màquina empaquetapares.

Explica’ns, en tres línies, de què tracta L’extraordinària màquina empaquetapares

T’imagines que un inventor sonat hagi creat una màquina capaç d’empaquetar els teus pares i enviar-los a la Lluna? I més encara! Què et semblaria si, a més a més, aquesta màquina et canviés els pares antics per uns pares ideals? Doncs aquesta hipòtesi es converteix en realitat en aquest llibre. Així que, si algun cop t’has plantejat desfer-te dels teus pares i canviar-los per uns de nous…no te’l pots perdre!

Per què et sembla que tots els nens i nenes haurien de llegir-lo?

No sé si tots els nens i nenes haurien de llegir-lo. Però sé que per a aquells nens i nenes que tinguin ganes de riure, de sorprendre’s amb aventures impossibles, de deixar volar la imaginació i viure situacions esbojarrades…aquest és el seu llibre!

De tots els comentaris i ressenyes que has rebut relacionats amb aquest llibre, quin t’ha agradat més?

La ressenya que més m’ha agradat és la que va publicar la Sílvia Cantos, especialista en Literatura Infantil i Juvenil, al seu blog Us recomano.

Però també m’agradaria molt conèixer el parer dels nens i nenes que hagin llegit el llibre. Així que us convido a expressar la vostra opinió, m’encantarà saber-la!

El fet d’escriure literatura infantil, és una satisfacció afegida?

Ja ho crec! Els infants tenen la capacitat de llegir amb el cor, amb la mirada oberta i la imaginació desperta. És per aquesta raó que sempre m’ha atret escriure per a nens i nenes, perquè mentre escric puc tornar a veure la vida amb ulls de sorpresa.

Penses que la literatura infantil va canviant al llarg dels anys o diries que es manté inalterable?

Segons la meva opinió, la literatura està en constant transformació al ritme de l’evolució social i de les necessitats dels nens i nenes. Cada època requereix nous valors i desperta nous interrogants en els infants que, en part, poden ser resolts a través de la literatura. I és per aquesta raó que és responsabilitat dels autors tenir la sensibilitat de veure què és el que preocupa als nens i nenes. I després, mirar de donar veu a les seves inquietuds i escriure històries que els facilitin eines per trobar les respostes per ells mateixos