Barcanova ha fet realitat una nova col·lecció: Pluja de llibres. Una selecció de les obres més emblemàtiques i reconegudes del nostre fons que ja s’han convertit en referents de la literatura infantil en llengua catalana. Amb motiu de la nova edició d’aquestes obres i la incorporació de nous títols, els hem fet unes preguntes als seus autors i autores. Avui la Teresa Blanch ens respon sobre I si li fas un petó?

I si li fas un petó - BarcanovaExplica’ns, en tres línies, de què tracta I si li fas un petó?

És una narració d’humor en la que els protagonistes es veuen obligats a tenir cura durant un cap de setmana de la Rainette, la petita granota del professor de naturals. Tot es complica quan, per una estranya raó, la granota es transforma en una nena.

Per què et sembla que tots els nens i nenes haurien de llegir-lo?

Perquè es un d’aquells llibres que comences i no pots deixar de llegir fins que l’acabes. A més, les lectores i els lectors empatitzaran fàcilment amb els protagonistes de la història. Hi ha aventura, situacions divertides, amistat… i unes il·lustracions increïbles i plenes de detalls de l’Anna Mongay.

De  tots els comentaris i ressenyes que has rebut relacionats amb aquest llibre, quin t’ha agradat més?

Generalment, m’ho passo molt bé llegint les opinions que em fan arribar els nens i les nenes. I, si puc, els visito a l’escola o a la biblioteca per tal de poder xerrar cara a cara amb ells una estona. Són els comentaris més enriquidors!

El fet d’escriure literatura infantil, és una satisfacció afegida?

Escric per a nens i nenes des que era molt jove i n’he fet la meva professió. Té moments molt bons i altres que no ho són tant. Però mentiria si digués que no és una satisfacció…

Penses que la literatura infantilva canviant al llarg dels anys o diries que es manté inalterable?

I tant! Canvia amb el pas dels anys. Només cal donar un cop d’ull enrere. La literatura infantil –com la d’adults– s’adapta als temps i n’adopta les modes.