La col·lecció Pluja de llibres es composa de les obres més emblemàtiques i reconegudes del nostre fons que ja s’han convertit en referents de la literatura infantil en llengua catalana. Amb motiu de la nova edició d’aquestes obres, els hem fet unes preguntes als seus autors… Avui l’Elena Bigas ens respon sobre La bombolla de sabó.

La bombolla de sabó BarcanovaExplica’ns, en tres línies, de què tracta La bombolla de sabó.

Uns alumnes estan al patí fent bombolles de sabó. Decideixen ajuntar les bombolles que fan per fer-ne una de molt gran. I, oh sorpresa! Ho aconsegueixen i es troben que la bombolla els embolcalla i s’enlairen, s’enlairen…

Per què et sembla que tots els nens i nenes haurien de llegir-lo?

Els nens i nenes els pot agradar de llegir-lo, té molta fantasia partint de fets quotidians per ells.

De tots els comentaris i ressenyes que has rebut relacionats amb aquest llibre, quin t’ha agradat més?

Quan vaig a les escoles per parlar del meu llibre, m’agrada molt quan els nens i nenes són protagonistes i senten que s’enlairen, sense por, dins la bombolla. I em satisfà amb l’expectació que em reben i m’entendreix amb les abraçades que m’acomiaden. Tot un plaer.

El fet d’escriure literatura infantil, és una satisfacció afegida?

M’agrada escriure, poder plasmar aventures, sentiments i emocions i que altres persones ho puguin llegir. Tant li fa que siguin adults, joves o infants.

Penses que la literatura infantil va canviant al llarg dels anys o diries que es manté inalterable?

La literatura infantil canvia com canvia la societat, sobretot en el temes i les trames. No canvia en les emocions i sentiments íntims de cadascú. Si no aconsegueixes fer sentir i emocionar als lectors, no hi ha literatura.