Esteu buscant llibres i contes per regalar a nens i nenes aquest Nadal? A continuació us proposem algunes idees!

Un gall ruc molt porc En piu és un pollet tan, tan, tan despistat, que un bon dia oblida quin animal és… Les altres bèsties del mas no l’ajuden gaire a buscar la resposta, però ell està ben decidit a trobar-la! (+ 3 anys)

 

L’Edgar té moltes ganes de tenir un gos però rEl Pop mascota Barcanovaesulta que el que li regalen no és ben bé un gos, de fet no s’hi assembla gens… així arriba a la seva vida en Jarvis, un pop realment brillant, llest i incansable que li canviarà la vida per sempre. No et perdis les aventures d’aquests dos a El pop mascota! (+ 3 anys)

 

Si pogués parlar saps que et diria BarcanovaEl protagonista de Si pogués parlar, saps què et diria? també somiava amb tenir un gos però quan per fi va arribar a casa es va adonar que aquest li mossegava els dits, es menjava els seus entrepans, li amagava els mitjons, rascava el sofà… i per molt que bellugués la cua, la cosa no rutllava. O sí? De vegades fins que no estem a punt de perdre algú, no ens n’adonem de com ens importa. (+ 3 anys)

 

El caganer BarcanovaEl caganer és una de les figures més entranyables del nostre pessebre. Aquest és un conte molt divertit on el protagonista, el caganer, busca un lloc on poder fer caca: al costat del pou, sota el pont… Una oportunitat per treballar amb els més petits el reconeixement de la posició en l’’espai. Per afavorir la lectura autònoma dels petits lectors, cada doble pàgina presenta el text de manera breu i escrit amb dues modalitats de lletra: de pal i lligada. (+ 3 anys)

 

Bip, bip l'aventura dels tres reis BarcanovaEls Tres Reis troben el nen Jesús en una cova. Però el nadó té una trompa i fa Bip, bip! S’’han equivocat de nen? Una divertida aventura amb els Reis Mags d’Orient com a protagonistes escrita per la Maria Mercè Roca Bip, bip! L’aventura dels tres reis  (+ 6 anys)

 

Joana Raspall - Petits poemes BarcanovaJoana Raspall. Petits poemes per a nois i noies. Una nova edició del que va ser el primer llibre de poemes infantils escrits per Joana Raspall, l’any 1987. La Joana deia que el que no es coneix no es pot estimar; si no coneixem la poesia des de petits, com volem que de grans ens agradi? Els seus poemes són plens de vida i de sentiments! (+ 6 anys)

 

 

El 15è Premi Barcanova de literatura infantil va ser per El meu pare és una pissarra de Jaume Cela, una obra formada per sis relats, narrada per en Pep, un nen que explica el significat dels tatuatges que té el seu pare escampats per tot el cos. (+ 8 anys)

 

Males bèsties BarcanovaMales bèsties El Senyor Llop, el Senyor Tauró, el Senyor Serp i el Senyor Piranya són males bèsties; tothom ho sap. Són espantosos i perillosos, i … això: són mala gent. Però resulta que volen ser herois i, per demostrar-ho, decideixen fer bones obres… Corda’’t el cinturó per llegir la història més impresentable, trencadora i guai que s’’hagi escrit mai! I per si no en tenen prou amb un episodi, ja tenen disponible l’episodi 2 d’aquests bojos entranyables dels Males bèsties! (+ 8 anys)

 

BDQ. T’agrada ballar? Un grup de noies s’’ajunten per participar en BDQ - Barcanovacompeticions de ball urbà. El seu somni és inscriure’’s en l’’European Best Dance Crew, la competició més important d’’Europa, però, per poder-s’’hi presentar, necessiten una cinquena integrant. Sembla que algú s’’ha proposat que no ho aconsegueixin! Qui és la persona que saboteja els cartells que han fet per al càsting? Aconseguiran formar el grup a temps per participar en la competició? I si el llibre els agrada podran gaudir amb la continuació de la història a Dance World Cup. (+ 10 anys)

 

Una hora al cretaci - BarcanovaUna hora al cretaci Una hora al cretaci és un retorn a la novel·la curta d’aventures en estat pur, que arrenca quan un grup de paleontòlegs descobreix un fòssil de dinosaure carnívor amb les restes d’una noia del nostre segle. Com pot ser, si ens separen milions i milions d’anys dels dinosaures? A partir d’aquí, es desenvolupa una història trepidant gairebé sense descans, que inclou un viatge en el temps, molta acció, bon humor, força corredisses i un xic d’amor. Una obra guanyadora del darrer Premi Guillem Cifre de Colonya de l’autor mallorquí Alfred Sala. (+ 12 anys)

 

Nemo, el noi sense nom BarcanovaNemo, el noi sense nom Coneix la veritable història del jove que es convertirà en el llegendari capità del Nautilus. Europa, 1929. Un noi de pell fosca viatja en un transatlàntic i desembarca en el port de Le Havre. Tot seguit, puja en un cotxe de cavalls i es dirigeix cap a una escola per a joves aristòcrates que hi ha prop de París. No és un estudiant com els altres: és solitari i reservat, ningú no sap quin és el seu nom veritable. Els seus amics li diuen Nemo. Però en Nemo té una missió a acomplir. Algú ha travessat l’’Atlàntic per atrapar-lo, però ell està més convençut que mai de continuar amb la seva fugida… Les aventures de Nemo continuen a la novel·la Nemo, el gegant de pedra. (+ 12 anys)

 

El darrer Premi Barcanova de literatura juvenil va ser per Selfies al cementiri de Maria Carme Roca una història ubicada al bell i antic cementiri de Malmö, al centre de la ciutat, punt de trobada de vius virtuals. En Nils és un d’ells i està encantat de ser-ho perquè pot dedicar-se a fer allò que més li agrada: lligar. Els morts reciclats tenen molts avantatges i quan els convé apliquen el mode fantasma i passen desapercebuts. O no. La Siri, una noia molt especial, els ha descobert. I a en Nils no li ha fet cap gràcia, perquè no pot permetre que ningú sàpiga de la seva existència. Ells, els vius virtuals, han de continuar sent una llegenda. (+ 14 anys)

 

Camins de nit - BarcanovaCamins de nit de Raimon Portell. La Rut ha de fugir. De qui? Cap on? Per què? El lector sap el mateix que ella. Sap que no té cap altra opció, però no sap el motiu. Arrossega més incerteses que respostes. Els secrets fins i tot envolten aquells que ajuden la Rut, com el professor Argimon, en Marc l’’Anxova… Quin interès poden tenir en la noia els que la busquen? On ha d’’anar? Per què? No tot es resol en el primer llibre. Però algunes preguntes sí queden resoltes, encara que les respostes no sempre són les que ens agradarien. (+ 14 anys)

 

Ja no teniu excusa per regalar llibres aquest Nadal!