El llibre Jules Verne i la vida secreta de les dones planta, de Ledicia Costas, amb coberta de Mónica Armiño, ha estat inclòs en el White Ravens 2017, una selecció que cada any elabora l’Internationale Jugendbibliothek de Munic, formada per 200 títols entre els milers de llibres infantils i juvenils publicats en 56 països i escrits en 38 llengües.

Jules Verne i la vida secreta - BarcanovaEls membres del jurat responsables de la selecció han dit sobre el llibre: “La sobrecoberta d’aquest llibre presenta antics flascons de farmacèutic, fulles i flors entre els quals s’amaguen follets i elfs. Aquesta imatge capta bé el tema de la novel·la. Ledicia Costas, que va rebre per aquesta obra el prestigiós Premi Lazarillo el 2015, connecta història, fantasia i una dosi de nostàlgia. En un colorit i polifacètic llenguatge, l’autora transporta els lectors a finals del segle XIX. El punt de partida és la visita (reial) que va fer Jules Verne a la ciutat de Vigo l’any 1884. L’autor francès, segons ens fa creure Ledicia, arriba a la ciutat portuària l’any 1884 per esbrinar-ho tot sobre una misteriosa espècie de “dones planta”. Una trama d’aventures es desenvolupa des de les primeres pàgines, centrades al voltant del mateix Verne, un grumet anomenat Pere i Violeta, neta d’un farmacèutic i que pertany  l’estirp de les dones planta. Amb un gran sentit del detall, l’atmosfera, l’ambient local i  l’època, Costas explica una història de suspens que entrellaça el fet reial amb el fantàstic”. 

Ledicia Costas va néixer a Vigo l’any 1979 i va començar a escriure quan només tenia dotze anys. Durant l’adolescència va escriure les seves primeres novel·les i  uns anys més tard es va matricular a la Facultat de Dret, segons explica, per dissimular la seva faceta secreta d’escriptora. Els darrers anys ha publicat  poemaris i diverses novel·les, entre les quals destaca Escarlatina, la cuinera difunta, Premio Nacional de Literatura Infantil y Juvenil 2015, la qual l’ha portat a viatjar arreu del món, com han fet els tripulants del submarí Nautilus.

El llibre Jules Verne i la vida secreta de les dones planta està publicat en català per Barcanova i en castellà per Anaya Infantil y Juvenil.