Per als més petits

Sol, solet. Amb aquesta cançó popular màgica i alegre, els infants canten amb el desig que surti el sol. En aquest cas, són els animalets que es van despertant també amb el sol.

Marieta, vola, vola. Aquesta cançó popular, que s’ha transmès de generació en generació, és una cançó alegre que convida a gaudir de la natura, del sol i del bon temps!

En Animals de la granja els infants gaudiran d’una selecció de rodolins amb molt de ritme! Amb una mica d’humor, els infants coneixeran els animals que podem trobar en una granja i descobriran les seves característiques principals.

La gallina dels ous d’or Una vegada hi havia un granger que es passava el dia somiant de fer-se ric. Un matí va descobrir, tot sorprès, que una de les seves gallines havia post un ou d’or!

El follet Oriol i el gegant mecànic. Una nova aventura del follet Oriol! Un matí, passejant per la vora del mar, el follet Oriol troba un missatge dins d’una ampolla. És del seu amic Anxoveta. Resulta que ell i la resta d’habitants de Cornet del Mar estan en perill per l’arribada de l’ogre d’un sol ull. Si no reben ajut ben aviat, no se’n sortiran.

El follet Bombeta, que és un gran inventor, trobarà la manera enginyosa perquè l’Oriol i els seus amics puguin fer front a l’ogre.

L’hort del senyor Puig. Aquesta és una història d’uns bons amics que es donen la mà per salvar l’hort més bonic del poble.

El senyor Puig ha d’anar al casament d’una neboda i ha de deixar l’hort tot sol. Però fa molta calor i les plantes tenen molta set. Només el Ros, el gat de casa, les podria salvar. Amb l’ajut de la Lilí, una gallina molt velleta, de la Tuca, una tortuga de l’Albera, del cargol Bover i de la Cèlia, una petita musaranya, salvarà l’hort més bonic del poble.

Els contes de la iaia Duli. L’Àlex gaudeix llegint els contes de quan la iaia Duli tenia la seva edat.

La iaia Duli és d’aquelles iaies simpàtiques i alegres els néts de les quals s’ho passen d’allò més bé quan van a visitar-les a casa.

El que s’ho passa més bé és el petit Àlex, que gaudeix amb ella llegint els contes de quan la iaia Duli tenia la seva edat. D’aquesta manera riuran amb la història de la Fina i una bústia molt especial… i s’emocionaran amb la valentia del petit castor explorador.

Petits grans moments de felicitat Descobreix un llibre ple dels moments que et fan realment feliç.

 

Per a lectors infantils

Petits poemes per a nois i noies. Joana Raspall va publicar el seu primer llibre de poemes l’any 1981. Editorial Barcanova publica una nova edició d’aquest llibre que manté el títol de Petits poemes per a nois i noies. La Joana deia que el que no es coneix no es pot estimar; si no coneixem la poesia des de petits, com volem que de grans ens agradi? Els seus poemes són plens de vida i de sentiments!

Maragdina, la petita fantasma. Si penses que la mort és el final, és perquè no coneixes els fantasmes. La petita Maragdina viu feliç amb la seva família a l’Hotel Fantastique, el lloc més elegant del Salvatge Oest. Però tot canvia quan mor de febre escarlatina i es converteix en una fantasma. Un munt de personatges estrafolaris l’ajudaran a prendre’s la mort amb molt humor.

El secret de l’avi. La Maria i en Miquel gaudeixen dels contes que el seu avi Nicolau s’inventa per a ells quan els visita o se’ls emporta d’excursió. Un bon dia els nens li pregunten en què s’inspira a l’hora de crear els contes, i ell els diu que li surten del cap i que seria capaç d’inventar-se tantes històries com cabells té. Els nens no perden l’ocasió de desafiar-lo perquè els continuï explicant històries.

El meu pare és una pissarra. En Pol té la pell tatuada; darrere cada dibuix hi ha una història que vol portar sempre amb ell. En Pep, el seu fill gran, vol compartir amb nosaltres alguns dels tatuatges que s’ha fet el seu pare. (Premi Barcanova 2016. Modalitat infantil.)

La Trementina i les plagues de la maga Urtica La Trementina s’endinsarà en una història plena d’aventures per alliberar l’Onagra, la princesa de les prímules que ha estat segrestada. Per aconseguir-ho, haurà de lluitar contra un munt de plagues i bèsties que envaeixen els conreus i que són molt més poderoses del que ens pensem. Aconseguirà alliberar-la?

Clara, el fantasma de l’àvia. Què faries si els teus pares haguessin de marxar a un altre país i et deixessin a càrrec de la teva àvia que viu en un mas on no hi ha cobertura de mòbil ni accés a internet? Això és el que li ha passat a la Paula. El mas sembla tenir vida pròpia, hi passen coses molt estranyes. Hi habita un fantasma?
Una novel·la tendra i divertida alhora, que t’enganxarà des de la primera pàgina!

 

Novel·les juvenils

Selfies al cementiri El bell i antic cementiri del Malmö, al centre de la ciutat, és el punt de trobada dels vius virtuals. En Nils és un d’ells i està encantat de ser-ho perquè pot dedicar-se a fer allò que més li agrada: lligar. Els morts reciclats tenen molts avantatges i quan els convé apliquen el mode fantasma i passen desapercebuts. O no. Perquè la Siri, una noia molt especial, els ha descobert. I a en Nils no li ha fet cap gràcia, perquè no pot permetre que ningú sàpiga de la seva existència. Ells, els vius virtuals, han de continuar sent una llegenda. (Premi Barcanova 2016. Modalitat Juvenil.)

Camins de nit. La Rut ha de fugir. De qui? Cap on? Per què? El lector sap el mateix que ella. Sap que no té cap altra opció, però no sap el motiu. Arrossega més incerteses que respostes. Els secrets fins i tot envolten aquells que ajuden la Rut, com el professor Argimon, en Marc l’Anxova… Quin interès poden tenir en la noia els qui la busquen? On ha d’anar? Per què? No tot es resol en el primer llibre. Però algunes preguntes sí queden resoltes, encara que les respostes no sempre són les que ens agradarien.