Maria Carme Roca i Jaume Cela, guanyadors del 15è Premi Barcanova de literatura infantil i juvenil

Els escriptors MARIA CARME ROCA, amb la novel·la juvenil SELFIES AL CEMENTIRI i JAUME CELA, amb l’obra infantil, EL MEU PARE ÉS UNA PISSARRA, han estat proclamats guanyadors del 15è Premi Barcanova de literatura infantil i juvenil.

MARIA CARME ROCA ha estat la guanyadora en la modalitat juvenil, amb l’obra SELFIES AL CEMENTIRI. D’aquesta novel·la el jurat ha valorat la cura en la llengua, l’estil, l’estructura i la presentació de cada moment. El treball a fons dels personatges principals i secundaris. El fet d’aconseguir que un tema tan recurrent avui en dia, com els esperits, es presenti d’una manera innovadora i fresca, que connecta amb els lectors juvenils.

Selfies al cementiri El bell i antic cementiri del Malmö, al centre de la ciutat, és el punt de trobada dels vius virtuals. En Nils és un d’ells i està encantat de ser-ho: perquè pot dedicar-se a fer allò que més li agrada: lligar. Els morts reciclats tenen molts avantatges i quan els convé apliquen el mode fantasma i passen desapercebuts. O no. Perquè la Siri, una noia molt especial, els ha descobert. I a en Nils no li ha fet cap gràcia, perquè no pot permetre que ningú sàpiga de la seva existència. Ells, els vius virtuals, han de continuar sent una llegenda.

Maria Carme Roca és historiadora i filòloga. Des de l’any 1997 es dedica professionalment a l’escriptura. D’ençà d’aleshores ha publicat una cinquantena de llibres. La seva obra s’adreça tant al públic infantil i juvenil com a l’adult. En el decurs de la seva trajectòria ha obtingut diversos premis literaris com el Nèstor Luján de novel·la històrica, el Bancaixa de narrativa juvenil o el Joaquim Ruyra, també de narrativa juvenil. Enguany ha rebut el premi L’Illa dels llibres. Amb Editorial Barcanova, l’any 2004 va rebre la menció d’honor White Ravens per la novel·la juvenil El faedor de mentides i l’any 2005 va obtenir el Premi Barcanova de literatura infantil i juvenil per Akanuu, l’arquer persa.

Si vols començar a llegir: Selfies al cementiri

JAUME CELA ha estat el guanyador en la modalitat infantil, amb l’obra EL MEU PARE ÉS UNA PISSARRA. D’aquest relat infantil, el jurat ha valorat que es tracta d’una història valenta que presenta un personatge poc comú en la literatura infantil: un pare diferent. Una novel·la que, a través de la paraula, ens evoca un món visual nou. Un cant a l’amor de la família.

El meu pare és una pissarra Es tracta d’una obra formada per sis relats, narrada per en Pep, un nen que explica el significat dels tatuatges que té el seu pare escampats per tot el cos. Cada dibuix té una història i en Pep la vol compartir!

Jaume Cela i Ollé es defineix com un aprenent de mestre. Ha treballat en unes quantes escoles i ha participat en grups de treball fent formació per a docents. Ara està jubilat, però continua treballant per la millora de l’educació del nostre país. És membre de la Federació de MRP de Catalunya, de l’Associació de Mestres Rosa Sensat, del Consell Escolar de Catalunya i del consell de lectura de Cavall Fort. Ha escrit una setantena de llibres, la majoria adreçats al públic infantil i juvenil. També ha escrit llibres sobre educació, alguns dels quals amb la col·laboració de Juli Palou, un bon amic. Ha estat guardonat amb alguns dels premis més importants de literatura infantil i juvenil, com ara el Premi Folch i Torres. L’any 2008 va rebre la Creu de Sant Jordi.

Si vols començar a llegir: El meu pare és una pissarra

 

 

This entry was posted in Portada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*