índice

Els escriptors Miquel Arguimbau, amb la novel·la juvenil Estimat Leo i Rubèn Montañá i Toni Sans amb el relat infantil En Benjamí i el semàfor que mai no es posava verd han estat proclamats guanyadors ex aequo del XXXV Premi de Narrativa Infantil i Juvenil Guillem Cifre de Colonya 2016.

El Premi de Narrativa Infantil i Juvenil Guillem Cifre de Colonya està patrocinat per la Fundació Guillem Cifre de Colonya i compta amb el suport d’Editorial Barcanova, que publica les obres guanyadores. El Premi està destinat a premiar les novel·les en llengua catalana adreçades a infants i joves de 8 a 14 anys i està dotat amb una quantitat de 7.000 €.

Miquel Arguimbau (Barcelona, 1950), autor d’Estimat Leo, és periodista i guionista de ràdio i televisió des de fa trenta anys. Escriu per a diversos mitjans de comunicació, ha treballat en publicitat i ha col·laborat en revistes de còmic. És autor dels llibres Memòries de Ràdio Joventut, La radio al Mil por Mil, L’herència congelada, Ai significa amor, L’estàtua sense rostre i L’amic de Salvador Dalí, aquest últim publicat per Barcanova.

Rubèn Montañá (Badalona, 1983) i Toni Sans (Barcelona 1976) estan llicenciats per l´Institut del Teatre de Barcelona, en l’especialitat de teatre musical. Estudien cant i són membres fundadors de la companyia EGOS teatre. Ambdós són autors de diversos textos de teatre.

Rubèn Montañá ha publicat les novel·les La nena de l’arbre (Premi Folch i Torres 2013), Atac llimac, La botiga de mascotes extraordinàries (13è Premi Barcanova de Literatura Infantil).

Per la seva banda, Toni Sans és responsable de la direcció, dramatúrgia i textos addicionals de l’òpera L’impresario in angustie, de Domenico Cimarosa i Giuseppe Maria Diodati (Òpera Jove, Teatre Municipal de Girona, 2014). L’obra En Benjamí i el semàfor que mai no es posava verd, coescrita amb Montañà, és la seva primera novel·la.

Estimat Leo és un cant al valor de l’esport i de l’amistat, amb una visió positiva i optimista de la vida dels joves d’avui, que també tenen el seus problemes, però que s’acaben resolent en un final feliç i emocionant alhora.

En Benjamí i el semàfor que mai no es posava verd és un relat divertit i esbojarrat en la línia dels detectius paròdics del TBO i dels personatges de Roald Dahl, en què els invents, els personatges i les situacions poden ser d’allò més increïbles.

guillem

El jurat d’aquesta edició del Premi de Narrativa Infantil i Juvenil Guillem Cifre de Colonya ha estat format per Pere Martí, Sara Moyano, Pere Rosselló Bover i Miquel Rayó, guanyador, aquest últim, del primer Premi Guillem Cifre de Colonya amb l’obra El raïm del Sol i de la Lluna.

Des de la seva primera edició l’any 1981, el Premi Guillem Cifre de Colonya ha donat suport a la literatura infantil i juvenil en català, i ha guardonat fins aquest moment trenta obres de diferents autors com ara Joaquim Carbó, Josep Francesc Delgado, Lolita Bosch, Rosa Maria Colom, Pere Rosselló, Miquel Ferrà, Pere Morey, Jordi Folck o Xavier Vernetta.

premidenarrativa@colonya.es / fundacio@colonya.es