Llibres per no parar de llegir

stjordiinfantil

Per a primers lectors

En Patufet, La granja de l’àvia Pepa i Sóc un cadell, tres llibres molt entretinguts per a infants fins a tres anys.

Sant Jordi el valent, la llegenda de sant Jordi explicada en rodolins, una manera divertida de gaudir de la història del cavaller, el drac i la princesa. Els rodolins ajuden a explorar la riquesa sonora de les paraules i afavoreixen l’aprenentatge de la lectura.

Les abelles i la mel; el món de les abelles és fascinant! Aquests insectes volen de flor en flor arreplegant pol·len i nèctar que porten al rusc, que és com un poblet on viuen les abelles obreres, l’abella reina i els abellots.

El follet Oriol i l’aventura de la mel. És primavera i als camps de la vall dels follets no hi ha flors! L’Oriol descobreix el motiu: les abelles no han visitat la vall. Molt amoïnat, decideix anar a veure el savi Romaní; necessita els seus consells i coneixements per fer tornar les abelles a la vall.

Quan un elefant s’enamora. Què passa quan ens enamorem? I si és un elefant el que s’enamora? Aquest és un conte original i tendre que descriu els símptomes del començament d’una història d’amor i les possibles conseqüències; una cosa que pot passar a qualsevol, fins i tot a un elefant!

 

stjordiinfantil 3Per a lectors infantils

Al cel cabretes…

El cel és un escenari ple de sorpreses! En el llibre Al cel cabretes… una poetessa, Lola Casas i un meteoròleg, Alfred R. Picó, ens fan descobrir que la meteorologia és plena de curiositats, de poesia i de música. No te’l perdis si vols saber què se sent viatjant per l’atmosfera, com sona una tempesta musical o quin és el país del món amb més tempestes elèctriques.

Faules del Llibre de les bèsties. Adaptació i selecció de Pere Martí.

Temps era temps, en un bell prat es van reunir tota mena d’animals per triar rei i, després de moltes discussions, l’elegit va ser el Lleó. La Guineu no ho va acceptar i va començar a intrigar… Aquesta història és la base del Llibre de les bèsties, una gran faula de Ramon Llull en la qual els animals actuen com si fossin persones.

«Sóc un animal»

L’Arman Dubrobny, el protagonista de la sèrie «Sóc un animal», pateix un accident doble quan la combinació dels poders del Trasmutador Distanciatiu en què treballa el seu pare i l’Equalitzador Pirohomeostàtic que ha creat la seva mare el transporta a l’altra punta de món convertit en… Ep, això no es pot dir! L’Arman era un noi com qualsevol altre; bé, com qualsevol altre no, perquè té com a mascota el Tim, un lèmur amb una gran capacitat per ficar-se en embolics i arrossegar l’Arman. Però les coses han canviat tant que ara gaudeix d’un poder molt especial…

Hi ha un dolent pel mig, el Vladimir Zhirkov, que fa les coses encara més complicades. És un home amb intencions ¿fosques?

Ho podeu descobrir amb els dos primers títols Un viatge inesperat i L’Arman i la fàbrica podrida.

Busca i troba!

Aquí hi ha en Konrad! I no està sol: l’acompanyen la seva germana Josi i els seus amics: en Finn i l’Annabelle. En El món d’en Konrad, tot és possible: pots volar sense fer cap esforç, seure en els núvols, transformar-te en un animal o convertir-te en un cotxe, crear un invent enginyós i moltes coses més. Ah! També viuràs una apassionant persecució per tota la ciutat!

La Fina Ensurts

La Fina és bufona, molt bona nena i ho aprova tot, però això és un gran problema. Per què? Perquè en el món on viu, Espantilàndia, cal ser lleig, mala persona i suspendre-ho tot per no ser friqui. Cansada que els companys la insultin dient-li “guapa” i “neta”, voldria parlar-ne amb la tutora, la senyoreta Unglots. Però aquesta està massa preocupada per fer-se la manicura i xatejar amb el seu promès zombi, que li ha robat el cor (i no és una manera de parlar). Un dia, quan la Fina arriba a casa, els pares, en Corduli i l’Horrorosa, li proposen un viatge cap a un món on ella no serà la rara.

14è Premi Barcanova. Modalitat infantil.

 

Per a lectors juvenils

1498126 Xènia, estimar NO fa mal

Enganxada al mòbil? No; estic enganxada a la persona que hi ha darrere la pantalla. No ho puc evitar, prioritzo un missatge de whatsapp a qualsevol altra cosa. També estic enganxada a les magdalenes de l’àvia, a la música, a les pel·lícules, als llibres i als petons.

I me’n desenganxo quan em controlen, em toquen el whatsapp o m’etiqueten en fotografies sense permís.

Estimar no fa mal i, si em fas mal, et diré «NO» i em desenganxaré de tu.

Per cert, sóc la Xènia i aquest és el meu blog. T’hi enganxes?

 

1498124Quan arriba el moment

La Lili és una adolescent que, com molt joves, se sent genial. Cada matí es lleva amb una sensació molt tendra a l’estómac i amb ganes de canviar i de fer un món millor; també hi ajuda el fet d’estar enamorada…

Però no tot és alegria: la seva família es desfà i, a més a més, ella està tenint uns malsons massa reals i terrorífics. La Lili lluitarà pels seus ideals, per la seva família i per les seves relacions, però no està segura de poder sortir-ne il·lesa. Descobrirà, en els seus orígens, una història de bruixes i entrarà en un món on ja no sap què és real i què fantasia, on la màgia es deixa entreveure sense acabar de revelar on s’amaga i com atrapar-la. Tal com passa, sovint, en la vida real.

14è Premi Barcanova. Modalitat Juvenil.

 

Tria el teu llibre!

Feliç dia de Sant Jordi a tothom.