1498079Després de Número 5. El submarí perdut, Lluís Llort i Oriol Malet tornen amb una nova aventura de Nuno, Silvana i Agripina: L’insòlit viatge de Jerónimo de Ayanz una novel·la amb molt d’humor, elements científics i fantasia.

De nou una història trepidant amb tots els ingredients per ser un altre èxit! Nuno Peixoto (el prota, aficionat a ficar-se en embolics i encreuar els dits perquè el treguin), acompanyat per la seva companya, Silvana Darinka (la noia, ara la prota, aficionada a solucionar els problemes dels altres), i per Agripina Benedita Constança de Barbosa Cunha de Santa Maria (arxivera jubilada, aficionada a caminar de pressa i a buscar emocions; com més fortes, millor), viatgen fins a Itàlia.

A la falda de la muntanya de Gran Sasso hi ha un laboratori científic internacional amb problemes i… una màquina!

Un cop allà, les preguntes es van acumulant, com la neu que els envolta. Hi ha una velocitat més elevada que la de la llum? Si és així, qui vol impedir que se sàpiga?

I no s’acumulen només les preguntes; també les emocions, sobretot quan Nuno i Silvana s’aventuren fins a l’Àfrica en cerca d’un mineral anomenat coltan i es troben amb la dura realitat d’una zona amb conflictes de tota mena.

Alguns personatges reals, com en l’aventura anterior, treuen el nas en la novel·la:

Leonardo da Vinci

Conegut com a: el Gran Leonardo

Va fer una mica de tot… És possible, que, tot i la seva activitat frenètica i creadora, trobés temps fins i tot per pentinar el gat (mentre ho feia, va idear una pinta de gats, un gronxador i un sistema per treure’s la brutícia de sota les ungles). Hi ha qui ho pot fer tot!

Jerónimo de Ayanz i Beaumont

Conegut com: el viatger

Va ser soldat, cosmògraf, músic, escriptor però especialment se’l va considerar el Leornardo da Vinci navarrès gràcies a la quantitat d’invents visionaris que va idear, com ara màquines de vapor, submarins, aire condicionat, potabilitzadors d’aigua… És possible que, al llarg de l’aventura se’l pugui conèixer de molt a prop.

Es poden fer viatges en el temps? Quina opinió tindria de la nostra època un home avançat a la seva com va ser Jerónimo de Ayanz?

Les respostes són dins d’aquest llibre. Bé, algunes.

Pots començar mirant el book trailer o llegint el primer capítol de l’obra.