La majoria dels nens i de les nenes tenen o han tingut por en algun moment. La millor manera de vèncer-la és parlar del tema dins l’àmbit familiar i també dins l’escolar. Parleu amb els més petits sobre les seves pors i comenteu-los que tenir algunes pors és cosa habitual i que tots en tenim alguna de tant en tant.

La literatura infantil està plena de propostes que ens ajuden a canalitzar i a parlar d’aquesta emoció que tant amoïna els nostres infants. La màquina menjapors ens dóna l’oportunitat de fer-ho, des d’una perspectiva diferent, ja que les autores parteixen de la base que totes les emocions són bones i que el que cal fer és entendre-les.

En Daniel, el protagonista del conte, ja sap que tots tenim por d’alguna cosa: d’estar sols, de les tempestes, dels sorolls forts, però ell no pot evitar tenir-ne de la foscor quan se’n va a dormir. Per aquest motiu decideix construir una màquina que es mengi totes les pors.

D’aquesta manera descobreix que tenir por no és dolent, perquè la pot transformar en coses boniques, però sobretot s’adona que tot sol la pot vèncer!

A Carlota Iglesias i Àngels Ribas, les autores del conte, ja feia temps que els rondava pel cap aquesta narració, perquè els seus fills les han tingut en vetlla unes quantes nits quan tenien por!

Al final del conte trobareu un apartat de suggeriments amb diferents propostes pensades per fer-les durant dos moments diferents de la lectura: abans de llegir i després.

maquina