L’amic de Salvador Dalí

L’amic de Salvador Dalí és una novel·la que té molts ingredients per atrapar el lector.

Aquesta novel·la d’espies, de misteri i de relacions humanes intenses ens dóna l’oportunitat de gaudir d’un personatge ben especial –el jove Salvador Dalí– sota la mirada de l’autor, Miquel Arguimbau, que el va conèixer personalment. Com a periodista, va tenir l’oportunitat d’entrevistar el genial pintor. (Trobareu l’entrevista transcrita al final de la novel·la, ara, nosaltres també podem ser testimonis d’aquell moment.)

dali

1916. En Salvador Dalí és un adolescent capaç de passejar per la Rambla de Figueres disfressat de Rei Mag.
A Barcelona, en Marc Birkigt, enginyer de la Hispano Suïssa, ha de fugir de la ciutat ja que la seva vida està en perill. Els plànols d’un motor d’avió destinat a les forces que lluiten contra l’Imperi alemany en són el motiu.
L’enginyer viatja fins a Figueres acompanyat d’un mecànic i d’en Jordi, el fill d’aquest.
En Jordi coneix en Salvador Dalí i queda bocabadat amb les fantasies, la imaginació i la personalitat de qui més endavant esdevindrà un artista universal. Mentre en Salvador i en Jordi viuen aventures que provoquen la desesperació del pare del geni, un espia alemany controla els moviments d’en Marc Birkigt disposat, fins i tot, a matar per endur-se els plànols.

No us perdeu el vídeo on Miquel Arguimbau ens parla de la novel·la, fins i tot podreu sentir la veu del genial pintor!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*