12è Premi Barcanova de literatura infantil i juvenil.papallona

La nit de la papallona, de Margarida Aritzeta una novel·la valenta i atrevida que atrapa els lectors juvenils i adults.

«Qui és en Željko?», pregunten a la M.. Ella no els ho dirà, no els dirà res. Li han pres el mòbil, li han pres tot el que portava a la bossa i li han fet posar aquesta bata horrible que li arriba més avall dels genolls. No els pensa parlar del seu quadern de cançons, ni de les nits a la platja, vora els penyasegats i entre els margallons, no els parlarà de les seves ganes de volar lluny de la brutícia de cada dia i ser feliç. No els parlarà d’en Željko, ni molt menys d’en Ricky, ni de la ràbia que li fa veure’s aquí, amb aquesta colla de tarats que no sap ni qui són. Que ningú no s’ho pensi, que parlarà. Mira què et dic, jo: tra-la-la-la-la-la-la. Mira que no t’escolto, que no et sento. Tra-la-la-la-la…

Margarida Aritzeta

Nascuda a Valls el 1953, és escriptora i professora de la Teoria de la Literatura i Literatura Comparada a la Universitat Rovira i Virgili. Ha estat guardonada amb els premis Víctor Català i Sant Joan de novel·la.

premi2014

 

 

Ningú és un zombi!, de Jordi Folck, una història transgressora i plena d’humor per a infants.zombi

El Waldemar Izczyszyn arriba al nostre país procedent dels països de l’Est, i aviat els seus nous companys d’escola s’adonaran que el noi no és com ells: no té dents ni sang, quan no perd un braç perd la rialla, fins i tot sembla que no té nom —a casa seva l’anomenen Ningú—. I totes aquestes diferències faran que molts acabin perdent el cap.

Jordi Folck

Nascut a Reus l’any 1961, ha estat guardonat amb vuit premis literaris (Carmesina, Guillem Cifré de Colonya, Barcanova o Folch i Torres, entre altres). Ha desenvolupat diverses trajectòries paral·leles a la d’escriptor com ara la fotografia o la interpretació.

 

 

Més informació del Premi Barcanova de literatura infantil i juvenil.