La Sara Pegues i la Fastigosa

Una nova aventura de la Sara Pegues i els seus amics… i no tan amics! La Sara Pegues i la Fastigosa.

Aquest estiu, la Sara i la seva colla somien pujar al globus aerostàtic. Buiden les guardioles i compten els diners. Entre tots, amb prou feines poden pagar mig viatge! La Sara ho té clar i els anima: «Pujarem al globus! Paraula de Pegues! ».

Però aquest entusiasme no durarà gaire… Sense saber d’on ha sortit, apareix una nena amb patinet que corre a tota castanya i crida: «Aparteu-vos, cucs llefiscosos! Deixeu-me passar, rates guenyes! ». És la Fiona Fastigosa, la nena que tot ho sap, tot ho vol i sempre mana.

Un munt de personatges ben peculiars!

PAG 17

La Sara Pegues: Sóc tossuda com una mula marejada. Sempre vull solucionar els problemes dels altres, però sovint l’espifio ben espifiada. No suporto la injustícia i lluito per les bones causes.

Tinc una gran colla d’amics i un gos que no té cap gràcia, però m’estimo el Gruny com si fos superfantàstic.

La Fiona la fastigosa: Ho sé tot! Ho vull tot! Sóc la millor i SEMPRE MANO JO! No accepto un NO per resposta i els altres m’importen un rave. La meva exclamació preferida és aquesta: «Tu calla, merda seca, llimac poruc, moc enganxifós! ». Sí, ja ho sé, sóc FASTIGOSA. I què?

El Pau caguetes: El món m’espanta; quan es fa fosc, m’amago dins del llit i les nits de trons i llamps veig monstres i fantasmes ballant al sostre.

La Tomasa pocatraça: En lloc de mans tinc grapes. Cosa que toco, cosa que esguerro. Ai, quin desastre!

El Jaume genial: M’agrada dir l’essencial i, en lloc de parlar, dic les coses cantant: “La… La… La… Laaaaaa!”.

El Valentí valent: Sóc megafort, hipervalent i superguapo! A l’hora d’estudiar sóc una mica tanoca, però no puc pas ser perfecte en tot.

La Berta bufona: Tots els de la colla em passen un pam, però, quan parlo, s’ajupen a escoltar-me.

El Camil perd-el-fil: Tinc un forat al cap perquè tot el que em diuen se m’escapa. Un, dos, tres! Ja no em recordo de res!

El Quim consciència: Alguns diuen que sóc avorrit, però no hi puc fer més. Pensar i reflexionar és el meu esport preferit!

Les il·lustracions, superdivertides, son de  la Rosa Sández a qui li encanta dibuixar, llegir i aprendre, ja que, com a la Sara, també li agrada molt poder ajudar els altres.

L’autora, Gisela Pou, va néixer a Castellar del Vallès  i encara que va estudiar Ciències Biològiques i manté viu el seu interès per la natura, des de fa més de disset anys, es guanya la vida escrivint per a la televisió. Ha participat en diverses telenovel·les de Catalunya, com ara Poblenou, Temps de Silenci, El cor de la ciutat i Ventdelplà. També escriu narrativa per a nois i noies i per a adult.

La Gisela espera que la Sara i els seus companys es converteixin en bons amics de tots els seus petits lectors. Ella mateixa ens ho explica.