És el torn de la novel·la juvenil!

Volem parlar de dues autores que han publicat recentment amb nosaltres:

La Noemi Bagés, autora tarragonina, que amb la seva darrera novel·la  No tot està perdut, ens narra una història que passa en un temps de falsa pau, de por encoberta i crueltat, un temps on les armes més poderoses seran la intel·ligència, la valentia i l’esperança en el futur.

La protagonista d’aquesta història, la Blanca, rere un aspecte angelical i inofensiu, es troba en una situació estratègica entre els guerrillers, els vilatans i les forces de seguretat, en acceptar el fet de treballar com a mainadera per a una de les famílies més riques del poble.

Mentrestant, el Didier, un maqui arribat de més enllà de la frontera, de pas en una missió contra els exèrcits nazis que envaeixen mig Europa, mostra que un món millor és possible.

Altres novel·les juvenils que aquesta autora té publicades en la col·lecció «Antaviana» són aquestes: I la mort em parlava; Perdoni, a quin segle diu que som? i Rere el mur.

antaviana1

 

Ben diferent és el cas de la darrera novel·la de l’autora Maria Enrich, Mitjons llargs, amb la qual l’autora volia reviure la seva infantesa amb unes històries ben especials. Ens presenta ella mateixa:

Les històries que explica aquesta novel·la van passar ja fa molts anys, quan encara no hi havia telèfons mòbils, quan la tele era en blanc i negre i els ordinadors eren unes màquines descomunals que sortien en les pel·lícules americanes, quan trobar un llibre escrit en català era una cosa estranya perquè la nostra llengua era considerada de segona categoria i estava prohibit estudiar-la a l’escola i només es podia parlar en privat, quan fer-se un petó en públic estava mal vist, quan el món dels grans era un món ple de secrets que, en lloc de ser desvelats, es disfressaven amb mentides o petits enganys…

Aquesta novel·la passa en un altre temps, un temps que ens pot semblar llunyà perquè hi ha coses que han canviat molt, però també veuràs que algunes altres s’han mantingut ben igual.

Prepara’t per entrar i viure en aquella època!

L’amic de Salvador Dalí

L’amic de Salvador Dalí és una novel·la que té molts ingredients per atrapar el lector.

Aquesta novel·la d’espies, de misteri i de relacions humanes intenses ens dóna l’oportunitat de gaudir d’un personatge ben especial –el jove Salvador Dalí– sota la mirada de l’autor, Miquel Arguimbau, que el va conèixer personalment. Com a periodista, va tenir l’oportunitat d’entrevistar el genial pintor. (Trobareu l’entrevista transcrita al final de la novel·la, ara, nosaltres també podem ser testimonis d’aquell moment.)

dali

1916. En Salvador Dalí és un adolescent capaç de passejar per la Rambla de Figueres disfressat de Rei Mag.
A Barcelona, en Marc Birkigt, enginyer de la Hispano Suïssa, ha de fugir de la ciutat ja que la seva vida està en perill. Els plànols d’un motor d’avió destinat a les forces que lluiten contra l’Imperi alemany en són el motiu.
L’enginyer viatja fins a Figueres acompanyat d’un mecànic i d’en Jordi, el fill d’aquest.
En Jordi coneix en Salvador Dalí i queda bocabadat amb les fantasies, la imaginació i la personalitat de qui més endavant esdevindrà un artista universal. Mentre en Salvador i en Jordi viuen aventures que provoquen la desesperació del pare del geni, un espia alemany controla els moviments d’en Marc Birkigt disposat, fins i tot, a matar per endur-se els plànols.

No us perdeu el vídeo on Miquel Arguimbau ens parla de la novel·la, fins i tot podreu sentir la veu del genial pintor!