Decobreix Pescolàndia!

Pescolàndia és una illa tant petita i apartada de terra ferma que gairebé mai no surt en els mapes… És l’illa on viuen els protagonistes de la col·lecció «Els enigmes d’en Bredford Bannings» i l’escenari de Pescolàndia en flames! d’en Ximo Cerdà.

En aquesta ocasió, el nostre solucionador d’enigmes més famós, en Bredford Bannings, i el seu ajudant Oz, es veuran immersos en una aventura. Poques setmanes després dels successos narrats en la història anterior, un nou esdeveniment agita Pescolàndia.

Què ha passat a Pescolàndia?

 Un descomunal incendi amenaça d’arrasar el bosc de Cartafú! En Bredford Bannings i l’Oz se sumen als esforços de les autoritats per sufocar el foc; també la Rita i la resta  dels seus habitants, que hauran de reunir el seu valor per fer front a aquest enemic que amenaça d’arrasar-ho tot. Des de bon principi es tracta, sens dubte, d’una història trepidant, intensa, arriscada i perillosa.

 

 

Si entreu en el web http://www.bredfordbannings.cat, podreu consultar la Bredforpèdia,Insignia_ClubEnigma

conèixer en detall tots els personatges i els nous enigmes i jocs!!!!

 Uneix-te al club de l’enigma i afronta el repte de resoldre enigmes!

Paraules mirall

Un nou títol de la col·lecció «Mots Vius» que ens permetrà descobrir

la infinitat de possibilitats que ens regala el llenguatge.

Un palíndrom és una paraula, un número o una frase que són iguals llegits d’esquerra a dreta que de dreta a esquerra. Dins de cada una de les pàgines de Paraules mirall descobrirem palíndroms amb lletres i paraules de tota mena relacionats amb el menjar, l’amor, els viatges, la família, els oficis…  com per exemple: Amor a Roma, El bon remer noble, Ara la bruixa té taxi urbà, Lara

El llibre va acompanyat d’unes magnífiques i originals il·lustracions fetes per Txell Darné.

Els autors són la Maria Enrich i Jesús Lladó.

Maria Enrich va estudiar Magisteri i Filologia Catalana i ha estat professora de Llengua i Literatura Catalana. Li agrada molt llegir i escriure i li encanta inventar-se històries i poder-les explicar perquè els altres s’ho passin bé.

Jesús Lladó és músic. Imparteix classes de violí i dirigeix orquestres d’estudiants. De petit ja li agradaven els jocs de paraules i s’ha dedicat amb passió als palíndroms. Edita la revista de palíndroms Semagames i és copresident del Club Palindromista Internacional.

paraulesmirall

Logo_MOTSVIUS_ok

Mots Vius, és una col·lecció de textos literaris pensada perquè nens i nenes gaudeixin de la literatura, juguin amb les paraules i la llengua, i enriqueixin el seu vocabulari. L’aspecte lúdic és un element present en tots els llibres i consubstancial en la col·lecció.

Darrere la proposta de «Mots Vius» hi ha la finalitat d’unir didàctica i literatura però sense que els lectors en siguin conscients; es tracta de seduir-los perquè aprenguin amb petits “tasts literaris” de vegades divertits, de vegades irònics, de vegades esbojarrats… I sense oblidar les il·lustracions, que hi tenen molta importància i són variades i riques.

 

Un homenatge a Miquel Martí i Pol

L’11 de novembre, es compleix el desè aniversari de la mort de Miquel Martí i Pol, un dels poetes més populars i llegits en la nostra llengua.

Amb motiu d’aquest aniversari, l’Ajuntament de Roda de Ter, la Fundació Miquel Martí i Pol i l’Associació d’Amics de Miquel Martí i Pol han impulsat la creació d’una página web en la qual es poden consultar els esdeveniments i actes relacionats amb l’aniversari, també com diferents recursos per conèixer la seva vida i la seva obra.

L’escriptora Maria Carme Roca ha volgut contribuir també en aquest homenatge amb la novel·la juvenil Dedica’m un poema encara que sigui teu,  una història d’amor, de sentiments i d’equívocs… En el vídeo següent l’autora en presenta aquest llibre.

Es tracta d’una novel·la que, tal com comenta l’autora,

pretén retre un petit homenatge al llegat literari i personal de Miquel Marí i Pol,

homenatge al qual Editorial Barcanova s’ha volgut afegir des d’un primer moment,

amb la voluntat de difondre l’obra del poeta entre els lectors juvenils.

Per acabar, si voleu, podeu escoltar un podcast on Maria Carme Roca ens llegeix un fragment d’aquest llibre.

Barcelona Novel·la històrica

En el marc de la celebració del Tricentenari BCN 1714 – 2014  tindrà lloc, de l’11 al 16 de novembre, la primera edició de Barcelona Novel·la històrica, una trobada que organitza diversos debats i taules rodones entorn de la novel·la de gènere històric, la qual no ha deixat de sumar lectors en els darrers anys.

 

 

En El Born Centre Cultural podrem gaudir de diferents propostes relacionades amb la literatura i la història: “La Novel·la històrica o simplement, novel·la”, “Els límits de la novel·la històrica”, “La Barcelona novel·lesca”, “La novel·la històrica gràfica”…

Volem destacar la taula rodona al voltant de La novel·la històrica juvenil, que tindrà lloc el pròxim dimecres 13 i en la qual participaran els autors següents:

Jordi Sierra i Fabra, que ha publicat amb Editorial Barcanova la novel·la L’estrany (Premi Barcanova 2011), Santi Baró, autor de Nit de sang, obra finalista del Premi Barcanova l’any 2006, i Virgínia Palomo, autora de la novel·la ambientada en el segle XVI, Joies i dagues.

 Programa BCN Novel·la Històrica