ELS DINOSAURES TAMBÉ TENEN SENTIMENTS

Una manera divertida de tractar els diferents sentiments i actituds que els infants han d’aprendre a superar.

La col·lecció de llibres ELS DINOSAURES TAMBÉ TENEN SENTIMENTS, de l’escriptor i poeta Brian Moses i de l’il·lustrador Mike Gordon, està basada en un sentiment o en una actitud negativa que pateixen molts nens i nenes,com ara la gelosia, la por o el mal caràcter.

Aquesta sèrie de 4 llibres us ajudarà a tractar les emocions i les actituds negatives dels més petits. Amb ACTIVITATS SENZILLES I MOTIVADORES, els infants gaudiran d’unes històries molt divertides que tenen com a protagonistes tres dinosaures i un pterodàctil.

Amb les eines que proporciona l’educació emocional, els infants podran tenir una autoestima i una autonomia més elevada, es podran relacionar des del respecte i l’empatia i podran tenir més iniciativa personal. D’aquesta manera, acceptaran millor els límits i sabran automotivar-se per ser feliços.dinos

Roberta Rondinosàuria

La Roberta Rondinosàuria es passa el dia rondinant, des que es lleva fins que se’n va a dormir…

Quan deixarà la Roberta de rondinar i començarà a somriure?

Emma Enfadosàuria

L’Emma sempre està enfadada: quan no guanya en els jocs… Què farà l’Emma per millorar el seu caràcter?

Pol Porucdàctil

En Pol és un petit pterodàctil que té por de tot… Aconseguirà algun cop deixar de tenir tantes pors?

Gerard Gelosauri

En Gerard té gelosia de tot i de tothom… Què ha de passar perquè en Gerard deixi de tenir tanta gelosia dels altres?

 

 

 

 

Us convidem a apropar-vos als llibres i a compartir la lectura.

D’entre totes les propostes per a la diada de Sant Jordi volem destacar la col·lecció «Els dinosaures també tenen sentiments», que presenta quatre contes molt divertits que giren a l’entorn de les emocions que pateixen molts infants, com ara la gelosia, la ràbia o la por.recomanaciostjordi

Mans a la natura, una motivadora proposta per reciclar, reduir i reutilitzar materials domèstics amb els quals fer activitats creatives i d’enginy. Un llibre per despertar la imaginació!

Paraules d’amor, un llibre de format petit però ple de divertits contes, poemes tendres, diàlegs sorprenents… que voletegen com papallones al voltant d’un tema que mai no passa de moda: l’amor i el fet d’estimar. Pareu atenció a les il·lustracions.

La Florentina vol veure món, una nova aventura de la vaca més divertida de totes, que en aquesta ocasió decideix agafar uns dies de vacances per anar a veure món. Ella vol canviar d’aires!

Els llibres premiats en la darrera convocatòria del Premi Barcanova són aquests: Mil revolts, de Maria Mercè Roca i La Serpentina i l’antiga família, de Miquel Pujadó.

Una novetat destacada: Ja sóc al nirvana! El retorn de l’Hipòlit, que finalment ha aconseguit l’èxit: després de cinc-cents anys ha arribat al nirvana…

Bon Sant Jordi a tothom!

MIL REVOLTS, de Maria Mercè Roca, obra guanyadora del Premi Barcanova de literatura infantil i juvenil

El Jurat del Premi va valorar la seva gran consistència literària, en la qual la tendresa i humanitat, la versemblança dels personatges i la relació intergeneracional, plena de sentiments, no deixen indiferent ningú.

Ressenya de la novel·la

És el viatge de tres personatges que formen part de dues generacions  –l’avi Genís, el seu nét Albert i la seva companya d’institut, la Neus–, a la recerca de la senyoreta Isabel, un antic amor perdut d’en Genís. Es tracta d’una dona que sempre tenen a tocar però que no acaben de trobar mai, que se’ls esmuny i els fa anar cada vegada més lluny, en un periple casolà però intens de tres dies que els porta de Girona a Gandesa, de Gandesa a Tremp i de Tremp a Girona, en un 4L atrotinat.

Al costat de la il·lusió d’en Genís per tornar a viure l’amor de la seva vida, hi trobem l’evolució dels sentiments de l’Albert, que primer són de ressentiment envers el seu avi en particular i d’incomprensió i menyspreu envers la gent gran en general, però que després canviaran, fins al punt que ell mateix es convertirà en el més gran defensor de la decisió del seu avi i, a més, en un senyal de maduresa: serà capaç de guardar un secret.

cobertamiltrevolts1

 

 

La Serpentina i l’antiga família, de Miquel Pujadó, és la novel·la finalista del Premi Barcanova de literatura infantil i juvenil.

Perquè passeu una molt bona estona!

Els protagonistes d’aquesta història són cobertauna família de bruixots que, cada vegada que volen fugir dels embolics en què es veuen involucrats, han de fer una gran dormida que dura tres segles.

En aquesta història la família es veu obligada a fer una gran dormida per culpa d’una malifeta de la Serpentina, i tres segles després, es despertaran en el nostre món actual. Així coneixerem el pare i la mare, (l’Arnau Antic i la Sarbatana), l’oncle Cornucopi, la tieta Melisandra, en Benvingut –el germanet emprenyador de la Serpentina–, l’Aquil·les –un majordom molt eficient que no és per casualitat que es diu així–, i la mascota de la família: el Viscós.