Viu els clàssics!!!

classics

«Clàssics a Mida» és una col·lecció de grans textos de la literatura universal i catalana adaptats amb unes característiques que de ben segur us seran interessants. Volem apropar els clàssics als lectors joves.

Amb aquesta col·lecció podrem descobrir de quina manera els clàssics ens diuen encara avui, com és de vigent la seva temàtica i com han influït en el teatre, el cinema, la pintura o el còmic. Es tracta de textos fidels a la riquesa estilística de cada obra i amb una extensió accessible, amb il·lustracions a tot color.

Aquests llibres tenen una estructura que ajuda a la comprensió del text, dividida en: Una introducció, que avança alguns dels temes i de les característiques de l’obra, Notes a peu de pàgina per definir expressions o conceptes i un Apèndix, que conté la biografia de l’autor i la seva producció, informació sobre el text, comentaris sobre altres edicions…

Entre els diferents títols hi podreu trobar clàssics universals com ara Oliver Twist, Romeu i Julieta o Capitans intrèpids i clàssics catalans com Mar i cel i El castell dels Tres Dragons.

El castell dels Tres Dragons és una de les obres més populars i conegudes del teatre còmic català del seu temps. Adaptada per Pere Martí i Bertran, es tracta d’una paròdia dels drames romàntics d’arrel medieval. L’adaptació que se n’ha fet és molt fidel a l’original de Serafí Pitarra. Volem destacar-ne dos aspectes: està adaptada a la normativa del català modern i està transcrita en prosa, ja que l’original és en vers.

Podem emmarcar l’estrena de l’obra original (1865), que va tenir lloc al teatre Odeon de Barcelona, just en la dècada en què el Romanticisme català inicia la seva etapa triomfant que acabaria amb la consolidació de la Renaixença.

Una obra, doncs, que cal incloure-la, en el Romanticisme, com a corrent artístic literari, i en la Renaixença, com a moviment cultural de recuperació de la llengua i de la cultura catalanes. L’autor ja hi incorpora elements de la tradició popular com ara: llegendes, cançons, jocs, dites i refranys.

Aquesta obra va arribar a ser tant popular que va donar nom a l’edifici del cafe-restaurant de l’Exposició Universal de 1888, obra de Lluís Domènech i Montaner. Enguany se celebra la commemoració del 175è aniversari del naixement de Serafí Pitarra, autor d’El castell dels Tres Dragons i El Teatre Nacional de Catalunya (TNC) reivindicarà la figura d’aquest autor dins el seu programa d’activitats.

 

 

Els Setciències

Comença un nou any! imatgesetciències
I arriba ple de nous projectes i aventures que en breu us presentarem!
Ara, però, volem avançar-vos una nova col·lecció plena de misteris i curiositats!

«Els Setciències» una colla, creada per Jordi Lopesino i il·lustrada per Mayra Aguilar que ens acosta a la ciència.

La Terra, els fons marins o l’espai són plens de misteris… Descobreix-los amb la Laia, la Berta, en Ferran i en Marc, una colla molt inquieta que, amb l’ajut del gat Ulisses i d’un arbre anomenat Arquimedes, faràn front a tots els reptes.

Gràcies a la ciència, t’acabaràs apassionant per tot el que t’envolta.

Us avancem un apunt de la primera aventura que es diu L’esfera Imperfecta:

La Terra és tan grossa que la teva ment és incapaç d’abastar-la. Els Setciències tenen el mateix problema que tu, però sabran resoldre’l d’una manera ben original. Acompanya la Laia, la Berta, en Ferran i en Marc en l’aventura de conèixer el planeta Terra amb l’ajut de la ciència.

 

«Els Setciències», una col·lecció d’aventures que no et pots perdre!

 

Un homenatge a Miquel Martí i Pol

L’11 de novembre, es compleix el desè aniversari de la mort de Miquel Martí i Pol, un dels poetes més populars i llegits en la nostra llengua.

Amb motiu d’aquest aniversari, l’Ajuntament de Roda de Ter, la Fundació Miquel Martí i Pol i l’Associació d’Amics de Miquel Martí i Pol han impulsat la creació d’una página web en la qual es poden consultar els esdeveniments i actes relacionats amb l’aniversari, també com diferents recursos per conèixer la seva vida i la seva obra.

L’escriptora Maria Carme Roca ha volgut contribuir també en aquest homenatge amb la novel·la juvenil Dedica’m un poema encara que sigui teu,  una història d’amor, de sentiments i d’equívocs… En el vídeo següent l’autora en presenta aquest llibre.

Es tracta d’una novel·la que, tal com comenta l’autora,

pretén retre un petit homenatge al llegat literari i personal de Miquel Marí i Pol,

homenatge al qual Editorial Barcanova s’ha volgut afegir des d’un primer moment,

amb la voluntat de difondre l’obra del poeta entre els lectors juvenils.

Per acabar, si voleu, podeu escoltar un podcast on Maria Carme Roca ens llegeix un fragment d’aquest llibre.

La solidaritat s’encomana

Hem volgut compartir el vídeo del llibre Som solidaris! de la col·lecció «El Bosc de Colors», amb les divertides il·lustracions de Joan Turu, i ja l’han vist més de 3.000 persones en menys d’un dia!

Els protagonistes d’aquest conte són uns nens i unes nenes que comparteixen l’esperit participatiu i col·laborador: ajudant els companys de classe i els amics, felicitant-los quan guanyen un premi, participant en les tasques domèstiques…: un munt de petits detalls que contribueixen a crear un món més solidari i un món millor, ja de ben petits.

ELS DINOSAURES TAMBÉ TENEN SENTIMENTS

Una manera divertida de tractar els diferents sentiments i actituds que els infants han d’aprendre a superar.

La col·lecció de llibres ELS DINOSAURES TAMBÉ TENEN SENTIMENTS, de l’escriptor i poeta Brian Moses i de l’il·lustrador Mike Gordon, està basada en un sentiment o en una actitud negativa que pateixen molts nens i nenes,com ara la gelosia, la por o el mal caràcter.

Aquesta sèrie de 4 llibres us ajudarà a tractar les emocions i les actituds negatives dels més petits. Amb ACTIVITATS SENZILLES I MOTIVADORES, els infants gaudiran d’unes històries molt divertides que tenen com a protagonistes tres dinosaures i un pterodàctil.

Amb les eines que proporciona l’educació emocional, els infants podran tenir una autoestima i una autonomia més elevada, es podran relacionar des del respecte i l’empatia i podran tenir més iniciativa personal. D’aquesta manera, acceptaran millor els límits i sabran automotivar-se per ser feliços.dinos

Roberta Rondinosàuria

La Roberta Rondinosàuria es passa el dia rondinant, des que es lleva fins que se’n va a dormir…

Quan deixarà la Roberta de rondinar i començarà a somriure?

Emma Enfadosàuria

L’Emma sempre està enfadada: quan no guanya en els jocs… Què farà l’Emma per millorar el seu caràcter?

Pol Porucdàctil

En Pol és un petit pterodàctil que té por de tot… Aconseguirà algun cop deixar de tenir tantes pors?

Gerard Gelosauri

En Gerard té gelosia de tot i de tothom… Què ha de passar perquè en Gerard deixi de tenir tanta gelosia dels altres?

 

 

 

 

Us convidem a apropar-vos als llibres i a compartir la lectura.

D’entre totes les propostes per a la diada de Sant Jordi volem destacar la col·lecció «Els dinosaures també tenen sentiments», que presenta quatre contes molt divertits que giren a l’entorn de les emocions que pateixen molts infants, com ara la gelosia, la ràbia o la por.recomanaciostjordi

Mans a la natura, una motivadora proposta per reciclar, reduir i reutilitzar materials domèstics amb els quals fer activitats creatives i d’enginy. Un llibre per despertar la imaginació!

Paraules d’amor, un llibre de format petit però ple de divertits contes, poemes tendres, diàlegs sorprenents… que voletegen com papallones al voltant d’un tema que mai no passa de moda: l’amor i el fet d’estimar. Pareu atenció a les il·lustracions.

La Florentina vol veure món, una nova aventura de la vaca més divertida de totes, que en aquesta ocasió decideix agafar uns dies de vacances per anar a veure món. Ella vol canviar d’aires!

Els llibres premiats en la darrera convocatòria del Premi Barcanova són aquests: Mil revolts, de Maria Mercè Roca i La Serpentina i l’antiga família, de Miquel Pujadó.

Una novetat destacada: Ja sóc al nirvana! El retorn de l’Hipòlit, que finalment ha aconseguit l’èxit: després de cinc-cents anys ha arribat al nirvana…

Bon Sant Jordi a tothom!